AddToAny

Bank - Ingen nedbemanning planlagt Ingen nedbemanning er planlagt for å spare penger. Det er DNBs melding til sine egne og Sbankens ansatte i startfasen på oppkjøpsforsøket i Sbanken. Bank

Bank - Ingen nedbemanning planlagt Ingen nedbemanning er planlagt for å spare penger. Det er DNBs melding til sine egne og Sbankens ansatte i startfasen på oppkjøpsforsøket i Sbanken. Bank
GOD MATCH: Konsernsjef Kjerstin Braathen viser til flere grunner til at Sbanken og DNB er en god match. - Vi kan få til mye mer sammen enn hver for oss, sier hun. (Foto: GORM K. GAARE).
- Ingen nedbemanning planlagt

Ingen nedbemanning er planlagt for å spare penger. Det er DNBs melding til sine egne og Sbankens ansatte i startfasen på oppkjøpsforsøket i Sbanken.

Hasse Farstad

- Vi har sagt at alle ansatte i Sbanken er velkommen til oss, hvis kjøpet går gjennom. De synergiene som er regnet på ved en sammenslåing vil ikke skje med nedbemanning, sier direktør Thomas Midteide i DNB til Finansfokus.

TILTAK FOR KOSTNADSKUTT

Det planlegges tiltak for å oppnå kostnadskutt både i Sbanken og DNB, fremgår det av den engelskspråklige meldingen som er sendt Oslo Børs.

Det ventes kostnadssynergier i begge banker

I DNBs norskspråklige pressemelding heter det at Sbanken kan komplettere DNB på mange områder, for eksempel innenfor boliglån, forbruksfinansiering og sparing. Det er også flere andre stordriftsfordeler som gjør det billigere å slå sammen bankene, men det fremholdes at det ikke er planlagt nedbemanning for å spare penger.

I børsmeldingen sier DNB at transaksjonen på om lag 11,1 milliarder kroner ventes å styrke fortjenesten per aksje og egenkapitalavkastningen i DNB. Det ventes kostnadssynergier i begge banker. Et oppkjøp av Sbanken ventes å redusere DNBs rene kjernekapital med om lag ett prosentpoeng når det er gjennomført.

ANSATTE IMPONERER

- Vi er imponerte over de ansatte i Sbanken, og ønsker alle velkommen til DNB hvis kjøpet går gjennom, sier ko

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Min arbeidsdag: - Jeg gikk fem på Per Joar Molden ble lurt trill rundt av sine kolleger da han som vikar måtte arkivere bankbokskvitteringer. Dette hadde aldri vært gjort før eller siden.
Finansfokus 14.05.2021
UTEN INDIA: Divisjonsdirektør Øyvind Trangerud opplyser at DNB har rutiner som sikrer at banken kan driftes uten indisk medvirkning. FOTO: DNB.
Finansfokus 12.05.2021
Innleide tetter krevende hull Bemanningsbransjen står for en betydelig andel av sysselsettingen i finansnæringen.
Finansfokus 11.05.2021
Robotene blir autorisert som rådgivere Finansrådgiverne i bankene har i mange år trengt autorisasjon. Nå skal også deres nye «kolleger» robotrådgiverne autoriseres. Det ønsker de ansatte i Sparebanken Sør velkommen.
Finansfokus 10.05.2021
Min arbeidsdag: Jobbet som frivillig på dyrereservat i Afrika
Finansfokus 07.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt