AddToAny

Bank Filialene forsvinner ikke I løpet av de siste fem årene har de 10 største bankene lagt ned nærmere 150 filialer i Norge. Men der storbankene stenger, åpner det seg et helt nytt marked for mindre sparebanker. Bank

Bank Filialene forsvinner ikke I løpet av de siste fem årene har de 10 største bankene lagt ned nærmere 150 filialer i Norge. Men der storbankene stenger, åpner det seg et helt nytt marked for mindre sparebanker. Bank
FERSKESTE FILIAL: Her er trolig Norges ferskeste filial, Larvikbankens nyåpnede besøkskontor i Horten.
Fra venstre: Elisabeth Foyn Eithun (kundebehandler), Simen Thormodsrud (autorisert finansiell rådgiver), Johan Harris-Christensen (avdelingssjef) og Joachim Steinsett (adm. banksjef). (Foto: Jan Erling Kvisvik).

Filialene forsvinner ikke

I løpet av de siste fem årene har de 10 største bankene lagt ned nærmere 150 filialer i Norge. Men der storbankene stenger, åpner det seg et helt nytt marked for mindre sparebanker.

Svein Åge Eriksen

Senest oppdatert apr 08, 2021

I 2016 var det totalt 953 filialer inkludert hovedkontor i spare- og forretningsbankene her i landet. Det viser To år senere hadde det forsvunnet 78 filialer. Nå oppdateres ikke denne statistikken lenger, men våre undersøkelser viser at det også etter 2018 har vært en enda sterkere reduksjon i antall filialer.

STORE KUTTER MEST

Ikke uventet, så har forretningsbankene DNB og Nordea kuttet hardest, men også SpareBank1 SNN og SpareBank1 SMN har redusert antall filialer kraftig de siste årene.

Tall Finansfokus har innhentet viser at de tre største bankene alene har avviklet 92 filialer de siste fem årene. DNB har lagt ned flest filialer. I 2016 kom beskjeden om at Norges største finanskonsern legger ned 59 av sine 116 filialer og 600 ansatte mistet jobben. I dag har Norges største finanskonsern 56 kontorer, men

I 2016 hadde banken 59 filialer. I 2017 kuttet banken 21 filialer. I fjor kuttet de 19 nye filialer. I år skal fire filialer overføres til SpareBank 1 Helgeland. Da sitter banken kun igjen med 15 såkalte finanssentre i Nord-Norge. Nå har banken ingen planer om ytterligere endringer i filialstrukturen.

Men også Nordea har slanket antall filialer betraktelig fra 75 i 2016 til 50 filialer i 2020. Informasjonssjef Synne Ekrem skriver i en epost at Nordea planlegger ytterligere reduksjon av antall filialer fremover.

ANDRE KUTTER OGSÅ

Også andre store banker har kuttet i antall filialer de siste fem årene. Danske Bank har redusert fra 27 til 20. Noen av endringene har kommet etter at filialer har blitt slått sammen, mens andre har vært et resultat av at filialer med lav generell aktivitet har blitt lukket. Pressesjef Norge, Øystein Andre Schmidt skriver til Finansfokus at banken nå er fornøyd med den filialstrukturen de har og at det på nåværende tidspunkt ikke foreligger konkrete planer for endringer.

SpareBank 1 SR-Bank er den eneste av storbankene som planlegger å åpne en ny filial i år. Den kommer i Oslo-området i 4. kvartal. Fra 2016 til 2020 har banken etablert tre nye filialer og avviklet fem.

-SpareBank 1 SR-Bank er en relasjonsbank som satser på folk og personlig rådgiving. Kontorer er et virkemiddel til kundevekst og utvikling på linje med andre kanaler. Kontor er fortsatt den kanaler som er bes

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

FRITT FREM: Ifølge BI-professor Espen Ekberg, ekspert i økonomisk historie, ble det fritt frem for DNB til å skaffe seg en dominerende posisjon i banksektoren. (Foto: Erik Skjøld-Ekberg).
Finansfokus 16.04.2021
Min arbeidsdag: - Kan gjerne holde på til to om natten Arbeidsdagen for advokat Stian Osa i Frende slutter nødvendigvis ikke kl. 16. Om det er noe viktig på jobben, så kan han gjerne holde på til både ett og to om natten.
Finansfokus 16.04.2021
GOD MATCH: Konsernsjef Kjerstin Braathen viser til flere grunner til at Sbanken og DNB er en god match. - Vi kan få til mye mer sammen enn hver for oss, sier hun. (Foto: GORM K. GAARE).
Finansfokus 15.04.2021
UNIK POSISJON: - I dag har jo Sbanken en unik posisjon i Norge som en meget veldrevet digitalbank. De scorer høyt på kundetilfredshet og har meget dyktige og kompetanse ansatte, sier Hogne I. Tyssøy i Holberg.
Finansfokus 15.04.2021
HELT ÅPENT: - Umulig å svare på om fusjonen blir godkjent, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet. (Foto: Konkurransetilsynet).
Finansfokus 15.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt