AddToAny

Arbeiderpartiet er fremdeles uklare om Forskningsrådet

Vi ville bli glade dersom det virkelig finnes ambisjoner hos Ap, og ikke bare løfter og gode ord, skriver professor Olav Gjelsvik.
Noen spørsmål til Elise Waagen

Elise Waagen, utdanningspolitisk talsperson for AP, skriver i Khrono den 5.juli at Ap har store ambisjoner i forskningspolitikken, og at de vil gjøre det de kan for å redusere skadevirkningene av krisa i forskningsrådet. Dette er sympatisk, men hva de mer konkret vil gjøre er fortsatt uklart.

Det bildet som tegner seg, er at de ikke skal gjøre noe før neste års budsjett, og at de ikke har ambisjoner om å gi en engangsbevilgning som fjerner de meget store skadevirkningene som vil komme av engangskuttene som Solberg-regjeringen sto for (og som NFR ikke oppfattet som kutt

Hvorfor gjorde man ikke noe allerede i revidert budsjett? Det var ikke spesielt ambisiøst å la være.

Det er samtidig bekymringsfullt at det nye styret av forskningsrådet kutter flatt i mange program, og kanskje utsetter Fripro-utlysning ett år for så å komme tilbake med redusert ramme.

Waagen har helt rett i at framtida må bygges på kunnskap, og her er vi grunnleggende enige. Men det er ulike tidsperspektiver for utbytte

Les mer

Flere saker fra Khrono

Før valget i fjor hørte vi stadig politikere snakke om interessene til såkalte 'vanlige folk'. Sånn er det ikke i forskningspolitikken.
Khrono 14.08.2022
NTNU vil at forskerne selv skal ha rettighetene til vitenskapelige artikler. Nå innfører de en strategi for å oppnå dette.
Khrono 14.08.2022
Professor Rolf Rønning mener seniorpolitikken ved universiteter og høgskoler må forbedres betraktelig. Samtidig er det et premiss at ikke eldre må stå i veien for yngre, sier han.
Khrono 14.08.2022
For å forstå rekrutteringsutfordringene til lærerutdanningene trenger vi en kunnskapsbasert tilnærming og mer forsking om temaet, skriver dekan Asle Holthe.
Khrono 13.08.2022
Tre departementer vil vite mer om norske fagmiljøer på kvanteteknologi. - Dette er et viktig signal og noe vi har jobbet for i lang tid, sier ekspert.
Khrono 13.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt