AddToAny

Ap-representant: - Vi trenger SV i det rødgrønne samarbeidet for at tyngdepunktet skal bli riktig

SØK MENY Søk Portrettet Ap-representant: - Vi trenger SV i det rødgrønne samarbeidet for at tyngdepunktet skal bli riktig En ny rødgrønn regjering må bestå av Ap, Sp og SV, sier stortingsrepresentant Tuva Moflag.
Til høsten sikter Fagforbund-medlemmet og helsepolitikeren mot gjenvalg for Arbeiderpartiet.

En regntung oktoberettermiddag i 2020 står Tuva Moflag nede i vaskekjelleren og sorterer skittentøy. Ikke det festligste du kan gjøre, men nødvendig i en firebarnsfamilie der det gjerne hoper seg opp til tider.

Hun kjenner det vibrerer i lomma og sjekker tekstmeldingen som ligger på displayet.

Etter hvert som hun leser, kjenner hun huden på armene nuppe seg og gåsehuden krype oppover.

Tuva Moflag er en politiker som byr på seg selv på sosiale medier. Gjerne med en humoristisk snert på en «bad hair-dag», eller med et spørsmål om det er sånn at folk må ta selfie for at covid 19-vaksinen skal virke. Hun kan også spørre følgerne sine om hva de mener om aktuelle saker. Hun sier de er hennes arbeidsgiver. Men hun er også klar på at partiets vedtatte program forplikter henne.

- Det er alltid viktig å vite hva som rører seg ute blant folk, og jeg kan lære mye av å spørre. Samtidig er det programmet vårt vi går til valg på, og da skal velgerne være trygge på at vi vil jobbe for å gjennomføre det vi har vedtatt, sier hun.

Som småjente svarte hun «skuespiller eller statsminister» når folk spurte hva hun skulle bli. Så vokste hun til tenåring, ungdom og ung voksen. Selv om samfunnsengasjementet aldri sluttet å ligge i bakhodet, fikk hun etter hvert andre planer enn å bli yrkespolitiker. Hun tok en økonomisk utdanning og hadde skaffet seg solid og mangfoldig arbeidserfaring før hun ble valgt yrkespolitiker - som ordfører i Akershus-kommunen Ski.

{s1}

Siden gikk det slag i slag. Hun markerte seg som en dyktig lokalpolitiker som klarte å forene så ulike partier som Venstre, SV, Senterpartiet og MDG i en flertallskoalisjon. Denne jobben ble lagt merke til, og hun fikk tilbud og takket ja til stå på sikker plass før stortingsvalget i 2017. Hun er blitt en godt synlig rikspolitiker i helse- og omsorgskomiteen og eldrepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.

Og så står hun i vaskekjelleren på Langhus og leser en tekstmelding som gir henne gåsehud. Øynene blir fuktige. Og hun tenker: Noen ganger er det en takknemlig oppgave å være politiker.

26. mai i fjor vedtok Stortinget å endre bioteknologiloven. Dette ble mulig etter a

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

En personlig assistent i 20-åra er dømt til fem måneders fengsel for å ha satt multihandikappet niåring i fare. Hans omfattende bruk og oppbevaring av diverse rusmidler er også omtalt i dommen.
Fagbladet 16.09.2021
LO-leder Peggy Hessen Følsvik, Fellesforbundet-leder Jørn Eggum og Fagforbundet-leder Mette Nord krever at Jonas Gahr Støre går i bresjen for å endre arbeidsmiljøloven for å hindre at arbeidstakerbegrepet uthules.
Fagbladet 16.09.2021
Ap vant Nord-Norge og Innlandet tilbake. Samtidig mobiliserte fagbevegelsen på tampen. Det viser bakgrunnstallene om framgangen til Ap i valginnspurten.
Fagbladet 16.09.2021
Flere teater-, ballet- og operaforestillinger er avlyst framover som følge av den pågående streiken blant kulturarbeidere.
Fagbladet 16.09.2021
SV-politiker Mona Lill Fagerås fikk en dramatisk start på valgkampen da hun falt og brakk ryggen. Fintellingen etter valget viser at hun er klar for en ny periode på Stortinget med knappest mulig margin.
Fagbladet 15.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt