AddToAny

- Angsten forsvant da jeg sluttet med lykkepiller

- Angsten forsvant da jeg sluttet med lykkepiller
- Jeg ble helt flat i følelsene av å gå på antidepressive legemidler. Men de hjalp ikke mot angsten. Det er først nå, ett år etter at jeg sluttet med medisiner, at jeg er blitt mye bedre.
Silvino de Barros (30) er en høy, bredskuldret Oslo-gutt. Han jobber med skadedyrkontroll og har på seg arbeidsklær med firmalogo på. Vi møtes i en pause midt på dagen.
Silvino tok kontakt med Psykisk helse fordi han vil fortelle om hvilke erfaringer han har med antidepressive legemidler. Foreldrene hans er fra Kapp Verde-øynene, og han har fire søsken i Norge.
- Helt siden jeg gikk i sjuende klasse på barneskolen, var jeg sikker på at jeg skulle bli murmester som voksen. Men da jeg gikk i lære for å bli murer, gikk det opp for meg at jeg ikke kom til å klare å fullføre utdanningen. Det kom blant annet av at jeg hadde brukket leggen tvers av under et fotballkamp et år tidligere. Jeg fikk ingen hjelp eller oppfølging til å finne en annen utdanning eller se andre muligheter.
-Var det da du fikk angst?
- Ja, en kveld fikk jeg så sterke brystsmerter at jeg trodde jeg skulle dø. Hjertet hamret. Jeg ringte ambulanse. Ambulansefolkene ba meg prøve å slappe av. Det var et angstanfall jeg hadde. Senere har jeg opplevd noe liknende flere ganger. Det skjer gjerne på kvelden like før jeg skal sove, forteller han.

Fikk ulike legemidler
Silvino kontaktet fastlegen etter angstanfal
Gå til mediet

Flere saker fra Psykisk helse

Sivilombudet kritiserer to statsforvaltere for ulovlige tvangsvedtak. Men en oppfordring om forbedring er er eneste reaksjon de får.
Psykisk helse 22.11.2022
En natt i juni våknet jeg av lyder utenfor hytteveggen. Jorden var blitt som et trommeskinn, dumpe slag svant og kom nær igjen.
Psykisk helse 22.11.2022
Psykisk helse 22.11.2022
På stranden i Brasil vant 2. premie i årets skrivekonkurranse. Om denne novellen sier juryen blant annet:
Psykisk helse 22.11.2022
I åpningssetningen av romanen Anna Karenina skriver Lev Tolstoj «Alle lykkelige familier er like; mens hver familie som er ulykkelig er ulykkelig på sitt eget vis».
Psykisk helse 22.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt