Det er Dagligvareleverandørenes Forening (DLF) som står bak rapporten som ble lansert på Smak 2017. Ole Petter Nyhaug, partner og kreativ leder i Opinion AS, poengterte at rapporten ikke bygger på nye undersøkelser. Den er heller en oppsummering av ulikt materiale som allerede foreligger. Dette er igjen supplert med arbeid i ulike fokusgrupper som har vært satt sammen av foreningens egne medlemmer, bransjeeksperter og kokker i institusjons- og restaurantmarkedet.
Fire retninger
Det er ikke enkelt å se inn i framtiden. Det er mange usikkerhetsmomenter, likevel ser Opinion flere sterke trender i dag som høyst sannsynlig vil forsterke seg i tiden framover. I bunn for alle virkelighetene ligger følgende drivkrefter; I årene framover får vi en aldrende og mer mangfoldig befolkning, flere bevisste forbrukere, vi vil se tendenser til konsept- og kanalglidning, samt større grad av digitalisering og teknologieffektivisering.
Maksimal ytelse for pengene
Som forbrukere er vi bevisste og kravstore. Vi vil ha maks ut av penger og tid og leter etter løsninger som forenkler livene våre. For offentlig sektor, institusjoner og kantiner kan dette optimaliseringsscenariet bety at vi i