AddToAny

- ALDRI OPPLEVD ET VÆRSYKT KJØKKEN

Et forholdsvis nytt kommunalt kjøkken i Eidsvoll kommune gir de ansatte helseproblemer. - Første bud når et nytt kjøkken skal bygges er at kjøkkenansatte, som vet hvor skoen trykker, får være med i prosessen, mener kjøkkensjef Anne Hoffsbakken.
Høsten 2019 var hovedkjøkkenet ved Vilberg helsetun innflytningsklart. Fra å være dimensjonert for å lage 350 middagsmåltider fem dager i uka skulle det fra 2019 være mulig å lage 700 måltider. Da kjøkkensjef Anne Hoffsbakken ble ansatt høsten 2021, ble hun intervjuet i lokalavisen Eidsvoll Ullensaker Blad. Der uttalte hun at hun var stolt over å skulle ta over «landets mest moderne og fremtidsrettede kjøkken».
I dag mener hun kommunen har vært alt annet enn fremtidsrettet.
- Siden jeg begynte, har kommunestyret bestemt at vi skal starte med mat til hjemmeboende. Vi har også fått spørsmål om å lage varmmat til skolefritidsordninger. Vi lager i dag mat til seks kommunale barnehager i tillegg til sykehjem og omsorgsboliger i kommunen, sier Anne Hoffsbakken.
700 måltider har jevnt og trutt økt til 1200, eller til 5200 måltider i uka. Kapasiteten er for lengst sprengt for nykjøkkenet. - Vi har forsøkt å skjønne de tallene kommunen opererte med i sin tid. Hvordan har kommunen egentlig tenkt? Vi er ikke dimensjonert for å lage så mye mat. Jeg har aldri fått et godt svar. I stedet føler jeg meg stadig som en masekjerring, sier hun.
Anne Hoffsbakken er kokk med fagbrev og kostøkonom. Hun kommer fra stilling som seksjonsleder i Lillestrøm da kommunen der bygde to nye kjøkken. Derfor mener hun at hun har noe å sammenligne med når hun uttaler seg om kommunen hun nå jobber i.

TILSYN AVDEKKET AVVIK
Det opprinnelige hovedkjøkkenet i Eidsvoll ble bygd i 1987. Kjøkkenet er flyttet fra å ligge innerst til å bli plassert ytterst i en korridor i kjelleren på Vilberg helsetun. Dette arealet var tidligere garasjer, verksted og morskjøle.
- Det er noen bærekonstruksjoner vi ikke kan få gjort noe med. Blant annet har vi søyler i lokalet som gjør kjøkkenet lite funksjonelt og som tar arealer. Vi kjører stadig traller inn i søylene. Med 12 ansatte på jobb hver dag blir
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

God folkehelse er ikke bare en verdi i seg selv - det er samfunnets viktigste beredskap. Når kriser rammer, står en befolkning med god fysisk og psykisk helse stødigere.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
En ny undersøkelse fra facility management-selskapet Toma viser at 2 av 10 nordmenn ofte kaster mat hjemme.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Det var mye som sto på programmet da Kost- og ernæringsforbundets fylkesledere og landsstyret hadde sin årlige samling i september. I år var den lagt til Oslo.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Hvem har egentlig ansvaret når maten skal sendes ut til hjemmeboende? Mange kommuner bruker frivillige og private biler, andre har egne sjåfører og kjøretøy. Mattilsynet minner om at reglene for matsikkerhet er de samme, uansett hvem som leverer.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025
Middag levert hjem kan være en hjelp på veien for å bidra til at eldre klarer seg selv, og i Lillestrøm kommune er dette en lavterskel-tjeneste som ikke krever vedtak fra kommunen.
Kjøkkenskriveren 30.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt