Kjøttbransjen
13.12.2018
På det meste var det rundt 15 slakterbutikker i Sørlandets hovedstad, Kristiansand. I dag er det kun en igjen, men til gjengjeld er denne ene særdeles livskraftig. Slakter Frivold, som for øvrig er 90 år i år, leverer godt både på kjøttprodukter og økonomiske resultater.
I dag er det brødrene Ole Kristian og Thomas som driver og eier virksomheten som ble etablert av oldefar Kristian i sentrum av Sørlandets hovedstad i 1928. I 1986 flyttet Slakter Frivold ut av sentrum og ifølge Ole Kristian Frivold kan denne flyttingen ha bidratt til å redde virksomheten.
INTEGRERT DEL
- Så å si alle kjøttforretningen i sentrum bukket under på 60-, 70- og 80-tallet. Det skjedde ikke bare i vår by, men stort sett over hele landet. For vår del ble kombinasjonen produksjon og butikkdrift «redningen». Det startet for drøyt 30 år siden med Rimi, men i dag er det Kiwi som gjelder. Det å drive slakterbutikk som en integrert del av en dagligvarebutikk, har vist seg å være et godt konsept for oss. Fra produksjonen her på Søm, går produkter ut både til vårt utsalg i Kiwi Lund i sentrum og til Kiwi-butikken her på Søm, forklarer Ole Kr
Gå til medietINTEGRERT DEL
- Så å si alle kjøttforretningen i sentrum bukket under på 60-, 70- og 80-tallet. Det skjedde ikke bare i vår by, men stort sett over hele landet. For vår del ble kombinasjonen produksjon og butikkdrift «redningen». Det startet for drøyt 30 år siden med Rimi, men i dag er det Kiwi som gjelder. Det å drive slakterbutikk som en integrert del av en dagligvarebutikk, har vist seg å være et godt konsept for oss. Fra produksjonen her på Søm, går produkter ut både til vårt utsalg i Kiwi Lund i sentrum og til Kiwi-butikken her på Søm, forklarer Ole Kr