AddToAny

6 av 10 vil ha strengere regler for dyrevelferd

6 av 10 vil ha strengere regler for dyrevelferd
Norske forbrukere har høy tillit til det norske landbruket. Men et økende antall er usikre på hvordan de norske produksjonsdyrene egentlig lever.
Opplysningskontoret for egg og kjøtt, (Mat-Prat), kartlegger regelmessig hva norske forbrukere mener om norsk matproduksjon. De ser vesentlige endringer i forbrukers oppfatning av dyrevelferd fra de startet målingene for ti år siden.

FORTSATT SKJØRT
- Kylling er det dyreslaget hvor flest forbrukere tror dyrevelferden er dårlig, tett etterfulgt av verpehøns og oppdrettslaks. Deretter kommer grisene. Inntrykket av dyrevelferden for svin fikk seg en kraftig nedgang i fjor. I år ser vi at korona har bidratt til at inntrykket av norsk matproduksjon er styrket, og det påvirker inntrykket av dyrevelferden for svin positivt. Men inntrykket av forholdene for norske griser er fortsatt skjørt, sier Dag Henning Reksnes, direktør i MatPrat.

DYREVELFERD ENGASJERER
Det er ikke tvil om at dyrevelferd engasjerer, og norske forbrukere tar det som en s
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

For Trond Viggo Våga er pølse jul og bursdag på én gang. Nå har han tatt over Pølseboden i Haugesund og håper det skal gå an å redde pølsebodene som norsk urkultur.
Kjøttbransjen 13.06.2024
Etter ett år som styremedlem i Gårdsand, tar Erik Høgh (bildet) steget opp og avløser Harald Bjerknes som daglig leder i Vestfold-bedriften.
Kjøttbransjen 13.06.2024
En stempelfyller som er ekstremt skånsom mot kjøttråvaren i forbindelse med produksjon av pølser og andre produkter! Det er betegnelsen Foodtech bruker om nyvinningen fra maskinprodusenten Frey.
Kjøttbransjen 13.06.2024
O S LO - Vi trenger videre vekst i mat- og kjøttindustrien både når det gjelder volum og produktutvikling. I en slik sammenheng er NM i kjøttprodukter av stor betydning.
Kjøttbransjen 13.06.2024
- Det er imponerende mye kunnskap i denne organisasjonen, kunnskap som bør nå ut til flere. Jeg tror vi kan bidra mer aktivt i samfunnsdebatten.
Kjøttbransjen 13.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt