AddToAny

ØNSKER NY SYKEHUSSTRUKTUR VELKOMMEN

Etter en årelang sykehusdebatt er det endelig vedtatt en løsning for Innlandet: Det skal bygges et nytt Mjøssykehus på Moelv. Sykehusene på Gjøvik og Hamar skal legges ned. - Nå har vi endelig fått noe å jobbe mot, selv om tidsperspektivet fortsatt er noe diffust, sier Ronny Olsbø, seksjonsleder avdeling matforsyning på Hamar sykehus.
Sykehuset Innlandet HF er et av 11 helseforetak i Helse Sør-Øst. Det dekker 42 kommuner og har åtte divisjoner fordelt på 40 enheter. Fylket har fem somatiske sykehus og to psykiatriske sykehus på Reinsvoll og Sanderud. Med vedtaket om ny sykehusstruktur, vil det altså bli et nytt hovedsykehus i Moelv. Sykehusene på Gjøvik, Hamar, Reinsvoll og Sanderud legges ned. Det blir fortsatt drift på sykehusene på Lillehammer, Elverum og Tynset.
Diskusjonen om plassering av sykehusene har pågått i nærmere 20 år og mange følelser har vært i sving, både blant ansatte og innbyggerne, som har samlet seg i aksjonsgrupper for å beholde sitt nærsykehus.
Oddvar Henriksen avdelingssjef for matforsyning i Sykehuset Innlandet, er på sin side veldig glad for at det endelig har blitt en avklaring.
- Jeg har ikke tall på hvor mange arbeidsgrupper og prosjektkomiteer jeg har deltatt i de siste årene. Jeg har vært med å utrede forslag til nytt sykehus i Brumunddal og nå Moelv. Man går på et tidspunkt litt lei.

PREGET AV TIDENS TANN
Hamar sykehus er preget av tidens tann. Bygningsmassen er fra 1907, vegger og tak er skjeve og skakke. På kirurgisk avdeling er matvert Lise Marit Stefferud Holter på jobb. Postkjøkkenet er klamt og varmt fordi ventilasjonsanlegget ikke jobber skikkelig. Vinduene høyt oppe på veggen kan ikk
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt