AddToAny

Økning i båthavarier under pandemien

Flere båter gir flere havariskader. Bruk av psykolog øker. Kald vinter ga økte brann- og vannskader. Det er av funnene i forsikringsbransjens skadestatistikk så langt i år.
Jørn-Arne Tomasgard

Hovedtrekkene i skadestatistikken for første- til og med tredje kvartal 2021 er preget av følgene av korona. Noe av det som kommer frem i statistikken er at utbetalingene til havariskader for båt har økt med nesten seks prosent i år. Havariskader utgjør 62 prosent av de totale erstatningene innen båtsegmentet på 498 millioner kroner.

NYE BÅTFØRERE

- Med utstrakt bruk av hjemmekontor og med mindre muligheter for utenlandsturer under koronapandemien har mange kjøpt båt. Det kan ha gitt en del nye og uerfarne båtførere. Men båtbruk og dermed båtskader må sees i sammenheng med været og bruk av båtene. I fjor var været i juni svært varm og gunstig i store deler av landet. I år er det fortsatt mange skader, men noen færre enn samme tid i fjor, skriver kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en e-post.

Kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i If vil ikke spekulere i folks ferdigheter på sjøen, men bekrefter en økning i skadesaker på båt:

SPRUKNE VANNRØR: - Kulde ga sprukne vannrør, forteller kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland er kommunikasjonsdirektør i forsikringsselskapet If. (Foto: If)

- Jo flere folk på sjøen, jo flere båtskader. Så enkelt er det - uten at økningen vi ser på noen måte er voldsom. Gjennom pandemien er det flere og flere som har kjøpt eller leid seg båt her i Norge, fremfor å dra på utenlandsferier. Dette gjenspeiles naturlig nok i salget av båtforsikringer, men da også på skadestatistikken.

Datagrunnlaget i statistikken er levert av Finans Norges medlemsselskaper. Organisasjonen representerer om lag 240 finansbedrifter med 50 000 ansatte.

TRENGER PSYKOLOG

Statistikken inneholder også andre tall man kan sette i forbindelse med korona. Br

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

- Å tilpasse oss kundenes behov og ønsker kan være krevende, ikke minst for lokale sparebanker, sier hovedtillitsvalgt Jan Flaskerud i Skue Sparebank.
Finansfokus 28.01.2022
I en pågående anbudskonkurranse for banktjenester på norske flyplasser, kutter Avinor fra to til en bankfilial på Gardermoen. Begrunnelsen er utviklingen i markedet.
Finansfokus 27.01.2022
Da britiske finansforetak nærmet seg sine egne likestillingsmål, mistet de fremdriften. Det er viktig med stadig mer ambisiøse mål, konkluderer en rapport.
Finansfokus 26.01.2022
Det er bred enighet om at medeierskap er en god modell både for arbeidstakere og arbeidsgivere, men beslutningen om å fjerne skatterabatten som ansatte fikk ved kjøp av aksjer i egen bedrift har skapte harme.
Finansfokus 25.01.2022
Finanstilsynet har ikke målt hvor forberedt bank og forsikring er til å innfri taksonomikravene som ventes før sommeren. DNB erklærer seg på sin side godt rustet til å imøtekomme krav knyttet til taksonomi og bærekraftrapportering.
Finansfokus 24.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt