Kjøkkenskriveren
14.06.2017
81 prosent av den norske befolkningen svarer i en ny undersøkelse at de opplever egg som en sunn råvare. - Vi kunne spist dobbelt så mye egg som vi gjør i dag, sier ernæringsfaglig sjef Trine Thorkildsen i MatPrat.
Egget blir stadig en viktigere råvare på norske kjøkken. I følge MatPrat sier hele 59 prosent av de spurte at egg er en helt sentral matvare i sitt eget kosthold. Egget er svært næringsrikt, utover å være en matvare med høyt proteininnhold.
Les mer- Mange er opptatt av å inkludere proteinrike matvarer i kostholdet, og dette gjelder spesielt de unge. Egget er i så måte en ypperlig matvare. Men det mange imidlertid ikke vet er at egg også inneholder næringsstoffer som er bra for hud og hår, som sink, selen og biotin. I tillegg inneholder det næringsstoffer som er bra for læring og hukommelse, som blan