AddToAny

«Vi baserer oss i alt for stor grad på en næring som ikke tilhører framtida»

Klimautvalgets yngste medlem sier hun tror det er veldig viktig at universitetene legger til rette for at kunnskap og informasjon om klima og miljø blir tilgjengelig for alle.
I august satte regjeringen ned et utvalg som skal utrede hvordan Norge kan bli et lavutslippssamfunn for å nå klimamålet for 2050.

- Jeg tror det er veldig viktig at universitetene legger til rette for at kunnskap og informasjon om klima og miljø blir tilgjengelig for alle, sier Mari Hasle Einang.

Hun er masterstudent ved Universitetet i Oslo (UiO), og utvalgets yngste medlem.

Ministeren slo på tråden

Einang forteller at det ikke var noen stor prosess for å bli valgt ut som medlem. Hun visste at det var varslet at det skulle settes ned et utvalg, og at det skulle produseres en NOU (Norges offentlige utredninger).

Under Pride-feiringen i sommer satt hun på fest hos Skeiv verden da telefonen plutselig ringte.

Det var klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn som hilste i den andre enden. Ministeren var med på legge fram regjeringens klimaplan tidligere i år.

- Jeg svarte egentlig at jeg ikke hørte hva han sa fordi det var så mye lyd, og spurte om han kunne ringe tilbake i morgen. Så ble jeg spurt dagen etterpå, da - om jeg hadde lyst til å være med i utvalget.

Einang opplyser at utvalgets første møte ble gjennomført 16. september, og de skal gjennomføre et par heldagsmøter før jul.

Startet i organisasjonslivet

Einang ble først introdusert for miljø- og klimapolitikk da hun som 15-åring meldte seg inn i organisasjonen Changemaker, Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisa

Les mer

Flere saker fra Khrono

Norges største universitet, NTNU, er helt irrelevant, og norske læresteder har ingen interesse for innovasjon. - Det er egentlig en skam, mener den tidligere Google-sjefen, Jan Grønbech.
Khrono 24.10.2021
Det er ikkje berre kanskje, men rett og slett sikkert, at kong Harald er blant gjestene når Universitetet i Bergen markerer sine første 75 år.
Khrono 24.10.2021
Dagens norske studenter må konkurrere med indiske og kinesiske studenter i India og Kina, skriver forfatter Rina Sunder.
Khrono 24.10.2021
Forskere tviler på om den nye statsråden har belegg for påstand om mindre synlige professorer.
Khrono 24.10.2021
Penger brukt på forskning og utvikling utgjør 2,3 prosent av bruttonasjonalprodukt i 2020, viser foreløpige tall. Dette til tross for at forskningsutgiftene står på stedet hvil.
Khrono 24.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt