AddToAny

Barnemenyene på norske restauranter inneholder for mye usunn mat - og for lite sunn sjømat

Barnemenyene på norske restauranter inneholder for mye usunn mat - og for lite sunn sjømat
Nesten 70 prosent av norske restauranter dropper sjømat på barnemenyen. Det viser en undersøkelse fra Norges sjømatråd. Hvorfor blir ikke barn tilbudt mer sjømat når de skal ut og hygge seg?
- Siril Alm (forsker Nofima), Stian Gjerstad Iversen (rådgiver og kokk Nofima) og Christina Neumann (kommunikasjonsrådgiver Norges sjømatråd) Statistikken viser at sjømatkonsumet i Norge er fallende, spesielt blant de yngste. Det er bekymringsfullt, fordi mange kan gå glipp av viktige næringsstoffer som sjømaten inneholder. Forskningen viser at mat som spises ved sosiale anledninger i trivelig atmosfære, slik som på restaurant, kan gi gode smaksopplevelser. Altså kan et restaurantbesøk bidra til at barna får positive opplevelser og økte preferanser til sjømat.

Barnemeny-undersøkelsen
Vi vet fra Ungkostundersøkelsen at dagens barn spiser mer godteri enn fisk, og vi vet at bare 18 prosent av unge mellom åtte og 19 år, spiser fisk i henhold til helsemyndighetenes anbefalinger (Ipsos for Norges sjømatråd, 2019). På bakgrunn av de nedslående tallene, utførte Norges sjømatråd sist høst stikkprøver av barnemenyene til mellom tre og fem restauranter i hvert av landets fylker. Totalt ble 58 menyer bestående av 258 ulike matretter undersøkt. Det ble avdekket at
Gå til mediet

Flere saker fra HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv

Mor ten C h r i stensen i Un i ke Hotel ler har kjøpt halvparten av Riddergaarden Mountain Lodge på Beitostølen, og blir likestilt eier med Fahre-familien.
ReiseIivet og næringsIivet i Moskenes har i tre år jobbet i et nettverksprosjekt. Prosjektet har flere måI, men de tydeIigste er å ta eierskap tiI fjeIIet Reinebringen, som har utvikIet seg tiI å bIi et av Iandets mest besøkte fjeII, med ca. 260.000 besøkende i 2024.
ReiseIivet beskrives ofte som en ung og dynamisk bransje, men nettopp derfor trenges erfarne arbeidstakere. Forskning viser at Iedere som faktisk har hatt seniorer i jobb, ser store gevinster i kompetanse, stabiIitet og kvaIitet. LikeveI mangIer mange virksomheter en bevisst seniorpoIitikk. Det er på tide å se erfaring som en konkurransefordeI - ikke en beIastning.
For ett år siden gjorde PicadeIis ferdigpakkede food-to-gosortiment sitt inntog i kjøIediskene hos Narvesen og 7-EIeven under sIagordet «Gode vaIg på farten!». Nå fortsetter man å friste norske smaksIøker med to produktnyheter - wrapen Korean StyIe Chicken og den vegetariske saIatbowIen Teriyummy Teriyaki.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt