AddToAny

Politiker-ja til norsk kjøttproduksjon

Alle partiene unntatt Venstre og MDG sier nei til at folk bør spise mindre kjøtt. Men i virkeligheten kan alskens klimarapporter og helserapporter få flertallet til å snu.
Det var «den store kjøttdebatten» i mer enn én forstand. På Arendals-uka - politikernes og organisasjonsfolkenes årlige lekegrind der de møtes for å diskutere, og så diskutere litt mer - var kjøttet et viktig tema.
Knapt nok noen annen debatt fikk det like trangt på tilhørerbenkene som Den store kjøttdebatten. Og da Eat-Lancet-rapporten ble diskutert på en annen dag og et annet sted, var det ikke en sitteplass å oppdrive hverken på stoler eller gulv der, heller.

IKKE BARE KLIMAGASSER
Den store kjøttdebatten var en typisk arendalsuke-debatt på én måte: Først faglige innledere som kan temaet og presenterer sentrale fakta fra forskjellige synsvinkler - og så et panel av politikere i full gang med valgkampen. Forskjellen fra de fleste andre slike debatter var at her hadde faktisk politikerne noe å bidra med.
Det var Matprat og Animalia som hadde samlet eksperter og politikere for å snakke om klima og bærekraftig matproduksjon. Matpratdirektør Dag Henning Reksnes fikk jobben med å forklare hvorfor det er altfor enkelt å velge populistiske løsninger som drastisk kutt i kj�
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Angus-bedriftene med forbedring i fjor Nordfjord Kjøtt investerer tungt i renere produksjon Kjøttbransjen på Alimentaria-messen
Kjøttbransjen 15.05.2024
Skjåkmat produserer 200 av disse spekeskinkene i året og det skjer på basis av en stor lokal, frittgående gris. Nå har kyndige NM-dommere kåret denne spekeskinka til Norges aller beste. - Et flott produkt med en god behagelig moden smak. Mør i konsistensen, god modning og mild i smaken. Rett og slett en spekeskinke i særklasse!
Kjøttbransjen 15.05.2024
- Sammen med mine flotte kolleger og medarbeidere i konsernet skal vi fortsette den gode jobben som blir gjort hver eneste dag.
Kjøttbransjen 15.05.2024
Ansatte i kjøttindustrien får økt sine minstelønnssatser (garantilønnen) til 216,15 kroner pr. time, inkludert det generelle tillegget. Det er klart etter at partene i lønnsoppgjøret, NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), har kommet til enighet i forhandlingene.
Kjøttbransjen 15.05.2024
Nordfjord Kjøtt (NK) tar store steg mot det grønne skiftet.
Kjøttbransjen 15.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt