AddToAny

VinterIesning

? KOKEBOKA. HVA SKAL VI SPISE? Marit Kolby og Hanne Fisher Frisk forlag
Kokeboka har kommet, den som i praksis forteller folk hvordan man lever ut den kloke lærdommen man fikk i Marit Kolbys tidligere bok HVA og NÅR skal vi spise? Mange har spurt henne om oppskrifter på råvarebasert kosthold i hverdagen, og det får man her. Forfatterne skriver at det er ment for de som ikke pleier å lage mat fra bunnen av fra før, nybegynnerne på kjøkkenet når det kommer til å bruke hele råvarer, de som vil kutte ut posemat og ultraprosesserte ferdigvarer. Og det er nettopp det boka er; full av enkle oppskrifter på basisretter, måter man kan sette sammen gode råvarer til smakfulle retter. Her er det masse fløte, kjøtt, grønnsaker, poteter og noe søtt til slutt. Tenk at den passer til unge som får sitt første kjøkken etter hybelen eller til de du oppriktig vet trenger den og vil prøve. Fos oss som allerede lager mat fra bunnen kan den bli litt for enkel eller selvsagt. Men all informasjonen man får mellom kapitlene er viktig lesning for enhver kokkelør, der får vi også høre viktigheten av å velge økologiske råvarer på en velbegrunnet måte. Litt forundret over at det anbefales panner med slippbelegg istedenfor jern eller stål når så mye miljø og bærekraft er inkorporert, men det handler vel om at boka skal være for alle, og ikke minst gjøre det lett for folk. Og der innfrir den med glans! AM ? SMÅBRUKSDRØMMEN Tor-Evert Grøndal Frisk Forlag Øvre Brekkebakkadn er en litt krøkkete plassert gård i naturskjønne Vang i Valdres. Tor-Evert Grøndal kjøpte gården i 2018 og gikk løs på prosjektet å blåse nytt liv i de f
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt