Mirakel ble godkjent i 2012, og oppformeringa av såkorn har pågått siden den gang. Nå rulles sorten ut i markedet for fullt, og i den andre enden står møllene klare med åpne armer for å ta imot korn fra Mirakel.
ET LITE UNDERPå grunn av sitt lange strå ble Mirakel i første rekke tiltenkt økologisk dyrking. Jon Arne Dieseth husker veldig godt den gangen han kom på navnet til sorten.
- Sorten var med i et økologisk felt som var fryktelig befengt med ugras. Dette var den eneste sorten som sto over ugraset. Det var som et mirakel, forteller han.
Etter hvert viste det seg at Mirakel har egenskaper som gjør den like interessant i konvensjonell dyrking.
GODE EGENSKAPERMirakel lever i høyeste grad opp til sitt navn. Mange av sortsegenskapene er gode eller svært gode. Bakekvaliteten er sortens største fortrinn, og at den plasserer seg i klasse 1, gjør den ekstra kjærkommen. Sorten har god konkurranseevne mot ugras, høyt avlingsnivå, god falltallsstabilitet, er resistent mot mjøldogg, gulrust og brunrust, og er sterk mot Fusarium. Veksttida er som Zebra, eller ka