Baker og Konditor
09.06.2023
I sesongen 2022/23 kan norskandelen i hvetemel bli rekordhøy. Men for å opprettholde denne høye selvforsyningsgraden, må vi øke både produksjon av og etterspørselen etter norsk hvete ytterligere.
DET ER FLERE ÅRSAKER til at vi ligger an til å få rekordhøy norskandel mathvete. Et klart politisk signal, bøndenes vilje og innsats til å dyrke mathvete i den vanskelige situasjonen verden er i og, ikke minst, fine dyrkingsforhold sommeren 2022 som førte til høy avling, høyt proteininnhold og god kvalitet. Norsk mathvete kan dekke 80 prosent av behovet i melet vi bruker i år. Det er en milepæl for mathvetebransjen å oppnå en så høy norskandel.
Det er mange grunner til hvorfor vi bør produsere og spise mer norsk hvete. Krigen i Ukraina har vist hvor viktig det er å ha høy selvforsyningsgrad for matsikkerhetens skyld. Fra et etisk perspektiv bør vi også pr
Gå til medietDet er mange grunner til hvorfor vi bør produsere og spise mer norsk hvete. Krigen i Ukraina har vist hvor viktig det er å ha høy selvforsyningsgrad for matsikkerhetens skyld. Fra et etisk perspektiv bør vi også pr