Ren Mat
17.06.2016
På Geitmyra matkultursenter i Oslo lærer barn og unge hvor maten kommer fra og hvordan god mat blir til. I vår har de lært hvor den ikke skal ende. Noen av landets beste kokker har vært på besøk og lært dem om restemat i stedet for kastemat. For å bli bevisste forbrukere må vi lære tidlig.
VI ER NESTEN de beste i verden, konstaterer kursleder Anna Frøslev Werenskiold og ser på seks barn i alderen åtte til 13 år. - Det er ikke noe å være stolte av, vi er blant de som kaster mest spiselig mat i hele verden. Vet dere hvor mye vi kaster? Noen hender skyter i været, de som svarer har lest plakaten fra Matvett som henger på døren. 230 000 kilo, sier én. - Tonn! retter en annen. - Ja, nikker Anne. - Vi kaster 230 000 tonn mat hvert år her i lille Norge. Tenk på det! Men den gode nyheten er at vi er flinke til å sortere søppelet vårt. På den måten kan mye av det vi kaster i hvert fall brukes igjen, forklarer hun.
De fleste norske barn vet forskjell på blå, grønne og hvite poser. Da er mye gjort, så lenge søppelsystemet er organisert både hjemme og i kommunen.
- I dag skal vi lære hvordan vi kan bruke gammelt brød så vi slipper å kaste dette, forklare
Gå til medietDe fleste norske barn vet forskjell på blå, grønne og hvite poser. Da er mye gjort, så lenge søppelsystemet er organisert både hjemme og i kommunen.
- I dag skal vi lære hvordan vi kan bruke gammelt brød så vi slipper å kaste dette, forklare


































































































