AddToAny

VG-redaktør: Skogen Lunds kritikk kan skape usikkert rundt VGs prioriteringer

VG-redaktør: Skogen Lunds kritikk kan skape usikkert rundt VGs prioriteringer
Bredside fra politisk redaktør. Politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit, kommer i en lørdagskommentar med sterk kritikk av Kristin Skogen Lund, konsernsjef hos VGs eier Schibsted.
«VGs redaktør og journalister har integritet til å stå mot press utenfra. Vi er vant til det. Men det er både underlig og problematisk at vi havner i en situasjon der VGs ledelse er nødt til å rykke ut og gi en offentlig forsikring om vår uavhengighet - på grunn av våre egne eiere», skriver Skartveit.

Kommentaren kommer som en reaksjon på at Skogen Lund for litt over en uke siden uttalte på et studentseminar at hun hadde vært «jævlig irritert» på VGs dekning av Tangen-saken. Konsernsjefen la også til at det oljefondsjef Nicolai Tangen hadde blitt utsatt for, var «helt vanvittig».

Etter flere runder med kritikk, blant annet fra Schibsted-eiere, tok konsernsjef Skogen Lund selvkritikk for uttalelsene

- I ettertid skulle jeg ønske jeg hadde formulert meg annerledes, skrev Skogen Lund, via kommunikasjonsdirektør Atle Lessum, til Journalisten.

Men Journalistens oppfølgerspørsmål om hvordan hun ønske hun hadde formulert seg i stedet, ønsket hun ikke å svare på. Heller ikke om uttalelsen var å anse som en beklagelse.

«Problemet med at hun som konsernsjef kritiserer et av sine mediehus, er ikke at hun presser oss til å endre vår dekning. Det vil hun uansett ikke lykkes med. Men problemet er at leserne kan begynne å tvile på oss. Det handler om vår troverdighet.»

Hun fortsetter:

«Hva vil leserne tenke neste gang det skjer noe interessant rundt Tangen? Hvis VG da ut fra journalistiske kriterier ikke prioriterer å dekke det, vil noen lure på om det er fordi Skogen Lund sa det hun sa da hun var på studentseminar i Bergen?»

Skartveit skriver videre at Skogen Lunds uttalelser ikke bare er et problem for VG.

«Hva med de Schibsted-avisene som har valgt en annen redaksjonell linje i sin dekning i Tangen-saken? Etter hennes angrep på VG kan leserne lure på om noen av de andre av Schibsteds mediehus vil være tilbakeholdne i saken. Før konsernsjefen gikk ut på denne måten, ville de færreste finne på å stille et slikt spørsmål.»

VG-redaktøren skriver også at så langt hun vet, har eier Schibsted aldri tidligere blandet seg inn i avisens journalistikk

«Det er et knesatt prinsipp, som har vært respektert av våre eiere.»

Les hele kommentaren hos VG.

Image-text:

Politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit, fotografert på på Høyres valgvake i 2018.

Arkivfoto: Andrea Gjestvang

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Jobber for populær TV-kanal. En TV-journalist i Pakistan er savnet etter at han skrev at halvmilitære styrker var med på å pågripe en slektning av landets eksstatsminister Nawaz Sharif. Ali Imran Syed jobber for den populære TV-kanalen Geo.
Journalisten 24.10.2020
Viser fram norske fotografer. VG-fotograf og Dokfoto-arrangør Terje Bringedal har to ganger måttet koronautsette Dokfoto-festivalen. - Nå har imidlertid abstinensen slått til så nå blir det enkeltkvelder med norske fotografer, den første 13.
Journalisten 23.10.2020
Tar opp konkurransen med Glåmdalen. Kongsvinger har i dag fått en ny avis. Nettavisen Mitt Kongsvinger skal ta opp konkurransen med Amedia-eide Glåmdalen. Tidligere sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, er hentet inn som ansvarlig redaktør.
Journalisten 23.10.2020
Grande mener utviklingen er negativ. Tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande mener den politiske journalistikken i Norge har utviklet seg i feil retning og advarer Medie-Norge om konsekvensene. - Det har blitt en enorm flokkmentalitet.
Journalisten 23.10.2020
Nå er han aktuell med bok om livvakttjenestens arbeidshverdag.
Journalisten 23.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt