AddToAny

Veiledning av nyutdannede

Veiledning av nyutdannede
Alle nyutdannede nytilsatte lærere skal få en god overgang fra utdanning til yrke gjennom likeverdige tilbud om veiledning av god kvalitet, skriver Kunnskapsdepartementet. I Drammen har de tatt dette på alvor.
NASJONALE RAMMER
Stortinget har vedtatt at det skal utformes nasjonale rammer for en veiledningsordning for nyutdannede lærere som ivaretar at alle nytilsatte omfattes av ordningen, og som gir rom for lokal tilpassing.
De nasjonale rammene består av følgende elementer:
• Prinsipper og forpliktelser for veiledning av nyutdannede nytilsatte lærere i barnehage og skole • En skriftlig faglig veileder om hvordan gode veiledningsordninger kan utformes og gjennomføres lokalt • Et utdanningstilbud for veiledere I 2019 er det holdt av 8 millioner til tiltak for veiledning av nytilsatte nyutdannede barnehagelærere og lærere. Alle universiteter og høgskoler med lærerutdanning kan søke.
En god overgang fra utdanning til yrke er en viktig del av en god barnehagelærer- og lærerkvalifisering. Veiledningen skal gis av en lærerutdannet som har formell veilederkompetanse, nødvendig faglig kompetanse og minst tre års erfaring som lærer. Veiledning skal være en planlagt, systematisk og strukturert prosess som gjennomføres individuelt og i gruppe.

PARTENES ANSvAR
Skolelederforbundet og de andre organisasjonene og KS har undertegnet en avtale med Kunnskapsdepartementet der det står at arbeidsgiver har ansvar for at nyutdannede nytilsatte lærere ivaretas på en god måte. Veiledning og kompetanseutvikling er en
Gå til mediet

Flere saker fra Skolelederen

Når barn bryter med kjønnsnormen
Skolelederen 18.06.2020
En undersøkelse gjennomført av Skolelederforbundet viser at 82 prosent har jobbet flere timer i uken under koronakrisen enn de gjorde før.
Skolelederen 18.06.2020
Ledelse under samfunnsmessige kriser er temaet for den første episoden av vår nye podcast Viktigsteleder.
Skolelederen 18.06.2020
Vi får stadig spørsmål om fleksibel avvikling av foreldrepermisjon. En gjenganger er lærere som ønsker å tilpasse foreldrepermisjonen mest mulig til de arbeidsfrie periodene i skoleåret, slik at friperioden blir lengst mulig.
Skolelederen 18.06.2020
Deltidsansatte kan ha fortrinnsrett til utvidet stilling når arbeidsgiver skal foreta en ny ansettelse i virksomheten.
Skolelederen 18.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt