AddToAny

Varmebehandling av kjøttprodukter - hvor mye er nødvendig?

Tradisjonen med varmebehandling av kjøtt og andre matvarer går veldig langt tilbake i historien.
De eldste leirpotter for dette formålet er funnet i Japan og er ca. 13 000 år gamle. Likevel er det ikke alltid en enkel oppgave å vurdere og bestemme hvor mye varmebehandling et gitt produkt skal ha for at det skal være trygt å spise. Bakteriene vi må sikre produktene mot, er først og fremst de patogene bakteriene som kan overleve en varmebehandling og senere vokse i produktet under kjøling/lagring - varmetolerant Listeria Monocytogenes og toksinproduserende Clostridium botulinum.
Det danske teknologiske instituttet har utarbeidet en oversikt som kan hjelpe deg å velge den nødvendige varmebehandling for dine produkter.

SKAL PRODUKTET HA EN KORT ELLER EN LANG HOLDBARHET?

Den første vurderingen av valg av nødvendig varmebehandling gjelder hvordan produktet skal distribueres og brukes. Det er viktig for graden av varmebehandling om produktet skal spises nå eller senere:
• Er det et klar-til å-spise produkt? I så fall vil forbrukeren spise det som det er. • Skal produktet oppvarmes og i så fall i hvilken temperatur og hvor lenge? • Er det et produkt som må spises umiddel
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Norske mat- og reiselivsaktører omsatte for over to millioner kroner på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Tar noen til orde for en modernisering av landbrukssektoren, blir det fort vist til Armageddon (ren kontraktsproduksjon) på den ene siden, versus trygge og gode samvirkeforetak på den andre.
Kjøttbransjen 07.03.2024
HOLTER Mer smak på pølsene, men for lite egg. Kiwi Holter i Nannestad fikk også kjenne på eggmangelen i vinter.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Onsdag 14. februar arrangerte Strinda videregående skole Matmanifestdagen for 13. år på rad. Dagen er feiring av trønderske råvarer og fagfolk innenfor restaurant- og matfag og ble i år støttet av Trondhjems Slakter- og Pølsemakerlaug sitt fond med 10 000 kroner.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Kjøttselskapet Danish Crown i Danmark tapte rettssaken om feilaktig klimamerking av svinekjøtt. Det er landets første dom om såkalt «grønnvasking» hvor det gis et falskt inntrykk om miljøfordeler.
Kjøttbransjen 07.03.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt