AddToAny

Trond Hammer kan bli første politimann i verdensrommet: -Ufattelig spennende

Fagansvarlig i Beredskapstroppen, Trond Hammer, er en av fem kandidater med funksjonsnedsettelser som er plukket ut til et nytt romprosjekt. Målet er å reise til den internasjonale romstasjonen.
Trond Hammer, som til daglig er fagansvarlig for utdanning av beredskapstroppen, legger ikke skjul på at det var både uvirkelig og spennende da han plutselig fikk spørsmål om han kunne ha lyst til å dra til verdensrommet.

- Det er ufattelig spennende, og da jeg ble spurt tenkte jeg nøye gjennom det. Men jeg kom fram til at det er noe jeg ikke kan si nei til, sier han.

Prosjektet Hammer er en del av, ledes av Nima Shahinian. Han gjennomførte «Basic astronaut training» på Gagarin Cosmonaut test and training Center (GCTC) i Russland, og ble Norges første astronautkandidat. Men da Russland gikk til krig mot Ukraina kort tid etter at han hadde gjennomført utdannelsen, trakk han seg.

Shahinian, som også er utdannet industridesigner, spesialisert innenfor universell utforming, ønsker å se på hvordan man kan utvikle systemer for romfart, som også er tilpasset mennesker med funksjonsnedsettelser. Målet med prosjektet er å se på ulike systemer, hvordan man rekrutterer og trener personer med funksjonsnedsettelser for å reise til verdensrommet, og gjøre medisinsk forskning knyttet til skader som noen av kandidatene har.

Blant syv kandidater som er plukket ut til prosjektet, sitter fire i rullestol og en har beinprotese. Hele besetningen er norsk, og snart reiser alle kandidatene til USA for

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Kina ønsker i likhet med Russland en uavhengig og FN-ledet granskning av sabotasjeaksjonen mot gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen.
Politiforum 22.03.2023
Tysk politi gikk onsdag til aksjon mot den høyreekstreme Reichsbürger-bevegelsen en rekke steder i landet. En politimann ble skutt og lettere skadd.
Politiforum 22.03.2023
Den profilerte politiadvokaten Pål-Fredrik Hjort Kraby, som blant annet ledet etterforskningen mot Anders Behring Breivik, døde mandag etter lengre tids sykdom.
Politiforum 22.03.2023
Politiet ber om fire ukers varetekt i helsevesenet for mannen som ble skutt av politiet i Vardø natt til mandag. Mannen er siktet for ildspåsettelse.
Politiforum 22.03.2023
Heimevernet ønsket å bruke et avansert antidronesystem under oppdraget med å beskytte Kårstø prosessanlegg i Nord-Rogaland i fjor høst. Men Politidirektoratet sa nei.
Politiforum 22.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt