AddToAny

Trender i fokus

Trender i fokus
Møllerens inspirasjonsdag satte fokus på norske og globale næringsmiddeltrender, med foredragsholdere fra øverste hylle.
"Inspirasjonsdagen, som ble arrangert i september, hadde som målsetning å skape en arena for deltagere fra bakeri, industri og dagligvarebransjen.



Trendanalyser

Forbrukertrendene i et norsk og globalt perspektiv var et av temaene som ble grundig belyst under konferansen. Matkulturen og spisevanene er nå i endring med mer fokus på smaksopplevelse, individualitet og bærekraftig produksjon.

I Norge går fokuset på helse svakt ned. Nå er smaken, lokale mattradisjoner og tilhørighet blitt viktigere. I 2015 svarer nordmenn at de er mest skeptisk til ferdigmat, salt, pølser og kjøtt.

Fett ligger langt nede på listen, og skepsisen til karbohydrater har stoppet opp. Sistnevnte er godt nytt for bakerbransjen.



Helsetrenden snur

Seniorrådgiver John Spilling hos IPOS MMI presenterte funn fra 4000 intervjuer, et dypdykk i nordmennenes matvaner og livsstil.

- Etter en sterk økning i helsefokuset som varte i cirka ti år, så vi en endring for to år siden. Kurven flatet ut. Siden prosenten nå har gått ned
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt