AddToAny

Tre faktorer gir suksess

Tre faktorer gir suksess
Skal du til topps i jobben, kreves det lidenskap, motivasjon og et positivt tankesett. Det viser fersk forskning fra NTNU.
Professor ved institutt for psykologi ved NTNU Hermundur Sigmundsson har i tre ulike undersøkelser sett på hvilke egenskaper som skal til for å nå toppen. Forskningen viser at det er tre nøkkelfaktorer som kreves:

lidenskap for det du holder på med

pågangsmot, vilje og motivasjon til å holde ut

positivt tankesett: tro på at du vil få det til

I tillegg trenger man:

en mentor, en som kan hjelpe deg på vei

fokusert trening eller øvelse

I artikkelen «Passion, grit and mindset in young adults: Exploring the relationship and gender differences» skriver han og NTNU-kollegene Monika Haga og Fanny Hermundsdottir om sammenhengen mellom faktorene også i et kjønnsperspektiv, i tidsskriftet New Ideas in Psychology.

På bare ett område viser resultatene en klar forskjell mellom kjønnene: lidenskap. For menn er lidenskap en viktigere drivkraft enn for kvinner. I tillegg er det kjønnsforskjeller mellom hvor sterke relasjonene er mellom faktorene. Hos menn er forholdet mellom lidenskap og pågangsmot sterkest. Hos kvinner er det sterkest sammenheng mellom pågangsmot og positivt tankesett.

Forholdet mellom faktorene endrer seg imidlertid med alderen, noe vi kommer tilbake til under.

Øvelse gjør virkelig mester

Du trenger 10 000 timer øvelse skal du bli skikkelig god. Selv om timetallet neppe er mer enn en pekepinn, er det ikke særlig tvil om at du må øve mye og målrettet for å bli skikkelig god til noe.

- Skal du orke å øve så mye at du blir virkelig god, trenger du noe mer. Du trenger lidenskap for det du holder på med. Du må brenne for det. Lidenskap for et område eller et tema er en helt sentral faktor for å oppnå målene, påpeker Sigmundsson.

- I tillegg trenger du et positivt tankesett, en innstilling som sier at du kan få det til, fortsetter Sigmundsson.

- Hva så med sammenhengen mellom eksempelvis pågangsmot og lidenskap?

- Lidenskap setter retningen på pilen, men pågangsmot bestemmer styrken og størrelsen på pilen, svarer professoren.

- I næringslivet og i virksomheter er det viktig at et positivt tankesett gjennomsyrer bedriften. Og for ledere er det viktig å finne frem til lidenskapen hos de ansatte, sier Sigmundsson og siterer Apple-gründer Steve Jobs, som sa at det er bedre med én ansatt med lidenskap enn 40 ansatte uten lidenskap for jobben.

Overgangsalderen tapper lidenskapen

Studien omfattet 146 islendinger mellom 22 og 23 år. Alle var gode på sitt felt, enten det var sport eller musikk. I studien var 63 gode fotballspillere i alderen 15-30 år intervjuet. I den siste studien er 1 000 mennesker mellom 14 og 77 år testet med tanke på hva slags egenskaper som er viktige for å lykkes gjennom et langt livsløp.

- Det vi foreløpig vet, er at disse viktige faktorene for å lykkes forandrer seg etter man er fylt 50, i overgangsalderen, sier Sigmundsson til Vg.no.

Da daler sammenhengen mellom lidenskap og pågangsmot for begge kjønn, men mest hos menn.

- Når menn mister lidenskapen, mister de også pågangsmotet. Det kan fort gi dårligere livskvalitet. Menn bør være ekstra bevisste på å finne noe som interesserer dem - også etter overgangsalderen.

- Og hva skjer med kvinnene?

- Sammenhengen mellom pågangsmot og lidenskap daler for dem også, men sammenhengen mellom positivt tankesett, altså troen på at de skal få det til, og lidenskap er fortsatt sterk.

NTNU-forskeren trekker også frem at viktigheten av lidenskap for menn bør speiles i fremtidens utdanning.

- Kanskje vi må konsentrere oss mer om elevenes individuelle interesser og styrker. I hvert fall om vi skal få med flere av guttene, slutter Sigmundsson.

Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Kjetil Bøhn og Quantafuel vil lede an i plastsøppelrevolusjon
Magma 02.12.2020
SAMMENDRAG Et børsnoteringsprosjekt vil ofte være noe av det mest omfattende et selskap gjennomfører i løpet av sin livssyklus.
Magma 02.12.2020
Sammendrag Byggebransjen er en utfordrende bransje å navigere i, og virksomheter og ledere står svært ofte i situasjoner der vurderinger og valg har strategisk betydning og følgelig store konsekvenser på kort og lang sikt.
Magma 02.12.2020
Målforståelse og kommunikasjon viktigere enn detaljoppfølging
Magma 02.12.2020
- Når man har forsket på tidligere kriser, har det vært litt før- og etterforskning. Nå skal vi forske på krisen mens den skjer. Det tror vi vil gi helt ny innsikt, sier professor Lasse B. Lien ved NHH.
Magma 02.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt