AddToAny

Tomrommet etter mamma

Tomrommet etter mamma
Hanne Anette Balch Fjalestad (43) ble drept mens hun var i sanitetstjeneste på Utøya 22. juli 2011. Barna hennes Anna (29) og Per-Olav (27) viderefører morens engasjement for å hjelpe andre gjennom å være aktive medlemmer i Norsk Folkehjelp.
Anna Fjalestad var 19 år og ferskt medlem i Norsk Folkehjelp Hadeland da hun sommeren 2011 ble med sin mor og resten av laget for å ha sanitetstjeneste på AUFs sommerleir på Utøya.
- Jeg meldte meg inn i mai 2011, og i juni reiste mamma, pappa og jeg sammen på kurs. Pappa og jeg tok førstehjelpskurs, og mamma tok søk- og redningskurs, forteller Anna.
Hanne hadde vært i sanitetstjeneste på AUFs sommerleir to tidligere somre, og på kurset ble det snakk om at laget manglet folk til den kommende sommerleiren.
- Jeg ble spurt om jeg ville bli med og det hadde jeg lyst til, både for å lære, for å være sammen med mamma og for å være en del av samholdet i Norsk Folkehjelp, sier hun.
I sanitetsleiren sto radioen innstilt på NRK P1, og om ettermiddagen fredag 22. juli begynte det å komme meldinger om en eksplosjon i regjeringskvartalet.
- Den siste gangen jeg så mamma var da
HEDRER MORENS MINNE: 10 år etter at de mistet mammaen sin på Utøya er Anna og Per-Olav Fjalestad aktive og engasjerte medlemmer i Norsk Folkehjelp. - Det er nesten en livsstil, sier Per-Olav.

hun gikk for å delta i et informasjonsmøte om det som skjedde i Oslo. Plutselig hørte jeg at det smalt, og jeg tenkte at jeg måtte lete etter henne, forteller hun.
Anna fant ikke Hanne, og endte opp i skolestua sammen med fem andre fra Norsk Folkehjelp Hadeland. Gjerningsmannen kom seg aldri inn i bygget, og alle som gjemte seg der overlevde.

TENTE LYS PÅ TRAPPA. Mens Hanne og Anna var på Utøya, var familiens tre yngste barn på ferie hos besteforeldrene i Telemark sammen med faren. Fredag 22
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Den 55 år gamle laotiske bonden og husmoren Khambay Munloung hadde ikke i sine verste mareritt kunnet forestille seg at familien hennes i gud-hvem-vet hvor mange år hadde levd side om side med et livstruende eksplosiv.
Appell 12.04.2022
Helt siden Norsk Folkehjelp begynte å rydde landminer i Kambodsja i 1992 har problemet med klasebomber vært åpenbart.
Appell 12.04.2022
Krigen mot Ukraina viser at Norsk Folkehjelp har mye å bidra med på mange områder. Årets 1.
Appell 12.04.2022
- Folk på flukt, uansett hvor de kommer fra, som har rømt fra krig og konflikt trenger det meste. Vi må være profesjonelle i møtet med dem. Hvordan kan vi støtte dem på best mulig måte? Her må hele organisasjonen dra sammen. Vi må vise at Norsk Folkehjelp er til å stole på når krisa kommer til Norge.
Appell 12.04.2022
Bosnia-Hercegovina, 15. mai 1992: Borgerkrigen har pågått siden starten av april, og Sarajevo er under tung beleiring. Denne dagen skal den bosniske borgerkrigen også innta landets tredje største og mest multikulturelle by, Tuzla.
Appell 12.04.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt