AddToAny

Tomrommet etter mamma

Tomrommet etter mamma
Hanne Anette Balch Fjalestad (43) ble drept mens hun var i sanitetstjeneste på Utøya 22. juli 2011. Barna hennes Anna (29) og Per-Olav (27) viderefører morens engasjement for å hjelpe andre gjennom å være aktive medlemmer i Norsk Folkehjelp.
Anna Fjalestad var 19 år og ferskt medlem i Norsk Folkehjelp Hadeland da hun sommeren 2011 ble med sin mor og resten av laget for å ha sanitetstjeneste på AUFs sommerleir på Utøya.
- Jeg meldte meg inn i mai 2011, og i juni reiste mamma, pappa og jeg sammen på kurs. Pappa og jeg tok førstehjelpskurs, og mamma tok søk- og redningskurs, forteller Anna.
Hanne hadde vært i sanitetstjeneste på AUFs sommerleir to tidligere somre, og på kurset ble det snakk om at laget manglet folk til den kommende sommerleiren.
- Jeg ble spurt om jeg ville bli med og det hadde jeg lyst til, både for å lære, for å være sammen med mamma og for å være en del av samholdet i Norsk Folkehjelp, sier hun.
I sanitetsleiren sto radioen innstilt på NRK P1, og om ettermiddagen fredag 22. juli begynte det å komme meldinger om en eksplosjon i regjeringskvartalet.
- Den siste gangen jeg så mamma var da
HEDRER MORENS MINNE: 10 år etter at de mistet mammaen sin på Utøya er Anna og Per-Olav Fjalestad aktive og engasjerte medlemmer i Norsk Folkehjelp. - Det er nesten en livsstil, sier Per-Olav.

hun gikk for å delta i et informasjonsmøte om det som skjedde i Oslo. Plutselig hørte jeg at det smalt, og jeg tenkte at jeg måtte lete etter henne, forteller hun.
Anna fant ikke Hanne, og endte opp i skolestua sammen med fem andre fra Norsk Folkehjelp Hadeland. Gjerningsmannen kom seg aldri inn i bygget, og alle som gjemte seg der overlevde.

TENTE LYS PÅ TRAPPA. Mens Hanne og Anna var på Utøya, var familiens tre yngste barn på ferie hos besteforeldrene i Telemark sammen med faren. Fredag 22
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Frivilligheten har spilt en sentral rolle i det norske samfunnet under koronakrisen, og stilt opp på en rekke områder. Norsk Folkehjelp Drammen og Sande har bidratt med mer enn 350 timer som koronavakter.
Appell 22.06.2021
På 11 dager i mai ble 243 mennesker drept, 1910 mennesker ble skadet og mange tusen familier mistet sine hjem. Menneskene i Gaza var fanget i bomberegnet, uten noen steder å flykte til.
Appell 22.06.2021
Appell 22.06.2021
«Troll sprekker i sola», er en forslitt frase som brukes av dem som vil gi ekstreme ytringer en plattform og megafon.
Appell 22.06.2021
› Støtt Norsk Folkehjelps innsamling til nødhjelp i Palestina. Vipps valgfritt beløp til 10145 eller send sms GAZA til 2160 (250 kr).
Appell 22.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt