AddToAny

Terje Tranaas: Det er for dårlig forståelse av kultur som næring

Trønderrocker og nettverksleder ønsker seg flere og bedre tall på kulturfeltet.
Terje Tranaas har mange roller i det trønderske musikkliv. Han er styreleder i Festivalnettverket Trøndelag, arrangementssjef i Hilmarfestivalen, keyboardist i Sambandet og frilansmusiker. Han har dermed opplevd pandemien og tiltakene fra flere hold.

Hvordan har det sett ut fra de forskjellige rollene?

- Er det noe som er fellesnevneren så er det behovet for å se på oss som næring. Det at vi profesjonelle blir blandet sammen med slikt folk gjør på fritiden sin har vært en hemsko, sier Tranaas.

Selv er han opprinnelig utdannet tannlege. Det har han imidlertid aldri virket som.

- Jeg kunne sikkert ha tjent mye penger på å jobbe som tannlege. Men jeg har valgt å være musiker, og har sett på det som en like seriøs jobb. Det blir bare ikke behandlet sånn, sukker han.

Denne nedvurderingen fra det han kaller statlig hold har han opplevd både i festivalnettverket, og i Sambandet, Åge Aleksandersens backingband. I Hilmarfestivalen opplever han derimot at situasjonen er en annen. Folkemusikk og folkedansfestivalen i Steinkjer mottar tilskudd fra både Kulturrådet, kommune og fylkeskommune, samt Saemien Sijte.

- Jeg synes selvfølgelig det er kjempebra at det er politisk bestemt at folkemusikk og andre uttrykk som ikke er økonomisk bærekraftige får støtte. Vi sender rundt på turné samisk musikk, folkemusikk og jazz, som ikke trekker like mange folk som Åge, for å si det sånn. Det er bra.

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

published | author Musikkfestivalen Borealis lyser ut en ny runde av sitt mentorprogram Borealis Ung Komponist (BUK), og ser etter 4 allsidige musikkskapere som er i startfasen av å utvikle seg som komponist,
Musikkultur 27.05.2022
Kravene til danserne i Nasjonalballetten er ekstreme. Derfor er det viktig at de ivaretar sin egen helse, skriver Creos nestleder Christine Thomassen.
Musikkultur 25.05.2022
published | author Redaksjonen Tirsdag kom partene til enighet i lønns- og tariffoppgjørene. Både oppgjørene i kommunesektoren, staten og i Oslo kommune forhandlet på overtid.
Musikkultur 25.05.2022
published | author NTB Tidligere biskop Ole D. Hagesæther sier til avisen Dagen at han mener Munchmuseet burde droppet black metal-utstillingen «Satyricon & Munch» - ikke minst med tanke på timingen.
Musikkultur 25.05.2022
Norsk fagråd for MDD og Creo ber om at Nordland fylkeskommune snur, og opprettholder danselinje i Bodø.
Musikkultur 24.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt