AddToAny

SYNSPEDAGOGIKK I LEGOLAND

Nordisk Konferanse i Synspedagogikk arrangeres hvert 3 år. I år var det jubileum da det var den 10. konferansen i rekken. Det er klart det ble et forklaringsproblem til barn hjemme når mamma skal reise alene til Legoland. Det var jo og litt snodig å fortelle taxi-sjåføren at vi skal til Hotell Legoland når det er 4 voksne passasjerer.
... Men for et fantastisk sted å ha en konferanse, og for et bra program! VEIEN TIL UAVHENGIGHET
Temaet for årets konferanse var samfunnsdeltakelse og inkludering. Vi lever i et samfunn hvor det stilles høye krav til det å være selvstendig og uavhengig. Hvordan kan profesjoner med synsfaglig bakgrunn bidra til å skape like betingelser for mennesker som er blinde eller svaksynte? Synspedagogikk er et tverrfaglig fagområde. Det siste innen forskning og læring, nettverksbygging, erfaringsutveksling, inspirasjon og kanskje kjøpe med et par pakker med lego, var målet for de 3 dagene på konferanse.

FOKUSER PÅ MULIGHETENE!
Merk dere navnet Morten Bonde, og skulle dere noen gang få muligheten til å høre på ham, så gjør det! Morten har levd deler av livet med normalt syn, men ble diagnostisert med RP (Retinitis Pigmentosa) som 29-åring, når karriere og etablering av familie så vidt var i gang. Han husker enda hvordan øyelegen så på ham med et trist utrykk, og sa: «Jeg er redd du har RP, og det vil gjøre deg blind. Ikke nå, men en eller annen gang.» Familien fikk vite det, men egentlig ingen andre fikk vite om synsutfordringene. Løsning var da å ignorere dette.
Det å miste synet gradvis var ikke det største problemet. Morten utviklet ubevisst en indre stemme som stadig fortalte hva han ikke kunne gjøre. Dette resulterte i stress, sykemelding og en depresjon. Konferanser og jobbsituasjon ble et mareritt.
Det ble et vendepunkt da fokuset endret seg fra alt det han ikke kunne gjøre, til hva han ville ha ut av livet. Likevel er vi mennesker ikke skapt slik at vi klarer å endre personlighet, selv om vi ønsker å være annerledes. Mye av dette handler om hvordan vi ser og mestrer utfordringer. Store deler av li
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

De jobber med alt fra etikk, til kliniske retningslinjer, humanitært arbeid og optikeres kompetanse. I høst samarbeidet de med styret for å gjøre hverandre enda bedre.
Optikeren 18.12.2023
Relevant og nyttig forskning ble presentert på Kongsberg Vision Meeting 2023. Her får du høydepunktene med optikerblikk!
Optikeren 18.12.2023
I høst kom det på plass en samarbeidsavtale mellom Norges Optikerforbund og Akademikerforbundet. Denne avtalen vil bidra til å styrke deg som fagperson og arbeidstaker.
Optikeren 18.12.2023
Norges Optikerforbund har signert en samarbeidsavtale med Akademikerforbundet. Avtalen skal bidra til å ivareta optikere både som fagpersoner og arbeidstakere.
Optikeren 23.10.2023
Studentene fikk møte representanter fra optikerbransjen på Karrieredagen 2023.
Optikeren 23.10.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt