AddToAny

Suverent supplement

Norsk Folkehjelp var den første frivillige organisasjonen som tok i bruk droner i søk- og redningsarbeid. Laget i Midt-Troms står bak nybrottsarbeidet. - Brukt riktig er droner et fantastisk verktøy, sier Stein Magne Eidissen.
I mars 2013 mistet tre menn på snøscooter livet i et snøskred i Tromdalen på Senja. Norsk Folkehjelp Midt-Troms deltok i søk- og redningsarbeidet, men på grunn av dårlig vær og fare for nye skred ble søket innstilt etter noen timer.
- Vi var 10 stykker som deltok i aksjonen sammen med Røde Kors og Norske Redningshunder. Tromdalen er v-formet, og forholdene var såpass farlige at det var flaks at ikke redningsmannskaper også ble tatt av skred da vi beveget oss ut, sier Stein Magne.
Han jobber til daglig i Kystvakten, hvor han hadde sett droner demonstrert allerede i 2009.
- Hvis vi hadde hatt droner i Tromdalen kunne vi stått på veien og foretatt risikovurdering og overflatesøk på trygg avstand. Det var bakgrunnen for at jeg begynte å forske litt på hvordan droner kunne tas i bruk i redningstjenesten, forteller han.
Eidissen tok kontakt med en bekjent i modellflymiljøet på Finnsnes, som henviste ham videre til Mats Kongshaug. Han har en lang karriere i Forsvaret bak seg, har drevet med modellfly siden barndommen og hadde også droner som hobby.
- For meg var dette en
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

I mars signerte Norsk Folkehjelp en avtale med UDI om drift av akuttmottak ved Gardermoen for å ta imot flyktninger fra Ukraina. For noen er dette den første trygge «havna» etter å ha flyktet fra krigen.
Appell 14.09.2022
Fotball er mye mer enn bare kampen om seier. For spillerne på Ukraina United er det også en sjanse til å være normal ungdom igjen for en stund.
Appell 14.09.2022
Norsk Folkehjelps sanitetsmannskaper har i fem uker pleiet sår og hjemlengsel under årets sommerleirer på Utøya. Under AUFs leir er det ekstra beredskap.
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt