AddToAny

Suverent supplement

Norsk Folkehjelp var den første frivillige organisasjonen som tok i bruk droner i søk- og redningsarbeid. Laget i Midt-Troms står bak nybrottsarbeidet. - Brukt riktig er droner et fantastisk verktøy, sier Stein Magne Eidissen.
I mars 2013 mistet tre menn på snøscooter livet i et snøskred i Tromdalen på Senja. Norsk Folkehjelp Midt-Troms deltok i søk- og redningsarbeidet, men på grunn av dårlig vær og fare for nye skred ble søket innstilt etter noen timer.
- Vi var 10 stykker som deltok i aksjonen sammen med Røde Kors og Norske Redningshunder. Tromdalen er v-formet, og forholdene var såpass farlige at det var flaks at ikke redningsmannskaper også ble tatt av skred da vi beveget oss ut, sier Stein Magne.
Han jobber til daglig i Kystvakten, hvor han hadde sett droner demonstrert allerede i 2009.
- Hvis vi hadde hatt droner i Tromdalen kunne vi stått på veien og foretatt risikovurdering og overflatesøk på trygg avstand. Det var bakgrunnen for at jeg begynte å forske litt på hvordan droner kunne tas i bruk i redningstjenesten, forteller han.
Eidissen tok kontakt med en bekjent i modellflymiljøet på Finnsnes, som henviste ham videre til Mats Kongshaug. Han har en lang karriere i Forsvaret bak seg, har drevet med modellfly siden barndommen og hadde også droner som hobby.
- For meg var dette en
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt