AddToAny

Streik i Fylkesbilene

Streik i Fylkesbilene
Ikke på 24 år hadde det vært streik blant de Transportorganiserte sjåførene i Fylkesbilene i Nord-Trøndelag da de i 1986 måtte ta kampen.
Streiken, som startet 11. september, ble avsluttet etter åtte dager med full seier for bussjåførene.

- Løsningen er en seier for oss, sa leder Knut Vollan i fagforeninga.

Vollan var seinere forbundssekretær Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) fra 1989 til 2005.Grunnen til streik Grunnen til at de 115 medlemmene i NTF valgte å gå til streik var enkel: Bedriften, som var eid av fylkeskommunene, ønsket å kvitte seg med en avtale fra 1982 som ga klubben og forbundet forhandlings- og streikerett på den lokale overenskomsten.

Avtalen var inngått i forbindelse med at bedriften hadde meldt seg ut av Norsk Arbeidsgiverforening (nåværende NHO) og inn i Norske Kommuners Sentralforbund. I avtalen lå en del lokale bestemmelser som fulgte tariffavtalen.

Denne avtalen ville bedriften ha bort, og legge fylkesbilsjåførene under hovedoverenskomsten for kommunesektoren uten lokale forhandlinger. Hovedargumentet for å fjerne denne lokale avtalen,
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Transportarbeideren

Noe av det jeg aldri har klart å forstå er hvorfor borgerlige politikere og enkelte arbeidsgivere - ikke evner å handle rasjonelt, til tross for at det åpenbart er lønnsomt.
Transportarbeideren hadde i siste nummer en artikkel om den stolte tradisjonen med internasjonal solidaritet. Det ble i 1969 satt i gang en full losse-blokade av USA-druer.
Forbundsleder Lars Johnsen raser over at de som jobber på forbundets grossistoverenskomst ikke får et øre som følge av tariffoppgjøret.
Transportarbeiderforeningen Vestfold-Telemark kan bli splittet og gå inn i to eksisterende avdelinger i Fellesforbundet i de to fylkene dersom Transportarbeiderforbundet slår seg sammen med Fellesforbundet.
Julius Pedersen gjør fremdeles den samme jobben med å hente søppel i Vestfold som før Retur AS gikk konkurs forrige uke, men nå heter arbeidsgiveren Norsk Gjenvinning.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt