AddToAny

Stor innsats under åretss første ekstremvær

Tirsdag 11. januar ble det sendt ut farevarsel for snøskred, flom og jordskred i store deler av Norge. I Møre og Romsdal gjorde Norsk Folkehjelps mannskaper seg klar til å møte ekstremværet Gyda.
Sanitetsleder Rune Toven i Norsk Folkehjelp Nesset er godt fornøyd med innsatsen fra medlemmene da Dokkelva nesten gikk over sine bredder og tre boligområder i bygda Eresfjord måtte evakueres.
- Dagen før hadde vi allerede fått beskjed fra lederen i FORF om at vi frivillige måtte forberede oss på styggvær. Vi skaffa oss raskt oversikt over tilgjengelige mannskaper og hvem som kunne være ledere utover i uka, og klargjorde det vi har av utstyr til bruk både til lands og til vanns, forteller han.
Norsk Folkehjelp Nesset ble stiftet i 1979, og har mange erfarne mannskaper. Sammen med Norsk Folkehjelp Nordmøre, med utgangspunkt i Kristiansund, og det nystartede laget i Hustadvika kan de stille med totalt 60 mannskaper på alarmplanen. De tre lagene samarbeider om oppdrag, og Rune Toven - som også er beredskapsleder for Folkehjelpa i Møre og Romsdal - er den som stort sett tar imot alarmer fra politiet, Hovedredningssentralen og AMK.

EVAKUERTE INNBYGGERE. På kvelden onsdag 12. januar ringte beredskapsleder Torill Berg i Molde kommune og varslet at Dokkelva hadde vokst én meter i løpet av de siste timene og at et tjuetalls bolighus pluss fritidsboliger i Eresfjord var truet av flommen.
- Vi er generelt vant til mye hardt vær her på Vestlandet, både snø og regn og vind, og kan snu oss fort rundt når alarmen går, sier Rune. - Vi har medlemmer i Eresfjord, og fikk avklart hvem som kunne åpne Kavli Moen Gård, som skulle brukes som evakueringssenter. I løpet av 30-40 minutter var seks av våre mannskaper på plass der.
Aksjonen ble ledet av politiet, og fra Norsk
FJELL OG KYST: De frivillige i Norsk Folkehjelp Nesse
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

I mars signerte Norsk Folkehjelp en avtale med UDI om drift av akuttmottak ved Gardermoen for å ta imot flyktninger fra Ukraina. For noen er dette den første trygge «havna» etter å ha flyktet fra krigen.
Appell 14.09.2022
Fotball er mye mer enn bare kampen om seier. For spillerne på Ukraina United er det også en sjanse til å være normal ungdom igjen for en stund.
Appell 14.09.2022
Norsk Folkehjelps sanitetsmannskaper har i fem uker pleiet sår og hjemlengsel under årets sommerleirer på Utøya. Under AUFs leir er det ekstra beredskap.
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt