AddToAny

Snudde trenden på Langhus

Snudde trenden på Langhus
Sommeren 2017 hadde Transportarbeiderforbundet fem-seks medlemmer på PostNord sin terminal på Langhus sørøst for Oslo. I dag er de over 50.
- Arbeidsmiljøet var dårlig og det var mye negativitet mot bedriften fra de ansatte. Det virker nesten som det var en kollektiv depresjon blant alle som jobbet her, sier Diako Shabani.

En ny start for klubben
Han er klubbleder for de 51 medlemmene i Transportarbeiderforbundet (NTF). Det har han vært siden juni 2017. Da var de kun fem-seks medlemmer. De aller fleste hadde meldt seg inn i Yrkestrafikkforbundet etter flere år med bråk.
Ifølge Shabani sendte svarene på medarbeiderundersøkelsene den gang resultatene helt til bunns blant alle PostNordterminalene i Norge, og klubben meldte inn den ene tvistesaken etter den andre.
I dag er medlemstallene til YTF og NTF på Langhus-terminalen til PostNord ifølge Shabani snudd fullstendig på hodet.
- En av de som hadde vært mest negative mente det klubbstyret jeg gikk inn i 2017 var enden for NTF på Langhus, men det har i stedet blitt en ny start, sier Shabani fornøyd.

Inviterte Y
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Transportarbeideren

Noe av det jeg aldri har klart å forstå er hvorfor borgerlige politikere og enkelte arbeidsgivere - ikke evner å handle rasjonelt, til tross for at det åpenbart er lønnsomt.
Transportarbeideren hadde i siste nummer en artikkel om den stolte tradisjonen med internasjonal solidaritet. Det ble i 1969 satt i gang en full losse-blokade av USA-druer.
Forbundsleder Lars Johnsen raser over at de som jobber på forbundets grossistoverenskomst ikke får et øre som følge av tariffoppgjøret.
Transportarbeiderforeningen Vestfold-Telemark kan bli splittet og gå inn i to eksisterende avdelinger i Fellesforbundet i de to fylkene dersom Transportarbeiderforbundet slår seg sammen med Fellesforbundet.
Julius Pedersen gjør fremdeles den samme jobben med å hente søppel i Vestfold som før Retur AS gikk konkurs forrige uke, men nå heter arbeidsgiveren Norsk Gjenvinning.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt