AddToAny

- Slagmark er ikke eneste mulige utfall av konflikter

En dom kan løse de juridiske sidene av en konflikt på en nøytral måte, men konflikten kan leve videre.
I rettsmeklingsordningen har domstolene et raskere, vennligere og billigere tilbud for å stoppe destruktive prosesser, skriver dommerne Solfrid Mykland Fjell og Ragnar Lindefjeld.

Konflikter er god underholdning, og en klikkvinner i mediene. For de det gjelder er imidlertid underholdningsverdien lav.

Dette er et innlegg som gir uttrykk for skribentens meninger.

Konflikter kan føre til redusert livskvalitet, sykdom og det koster masse penger hvis advokater og domstoler må inn i bildet. Ofte er det bare tapere igjen når kampene er over.

De siste ukene har vi kunnet lese om to langdryge, kostbare og utmattende konfliktprosesser.

I VG leser vi om arbeidskonflikten i Ishavskatedralen som har vært gjennom alle norske rettsinstanser de siste årene (Gikk rettens vei for å få fast jobb i kirka: - Nå får jeg sparken).

Det er nå kåret en vinner og en taper, men «vinneren» er ikke særlig glad. Han ser nå ut for å miste jobben likevel, selv om domstolene gav ham rett til fast ansettelse.

Konflikten synes å ha eskalert så kraftig at partene kanskje til og med velger å «skade» seg selv, for å hindre at motparten oppnår sitt mål. Dette er i alle fall måten denne konflikten presenteres på i media. Et tilsynelatende lønnsomt konsertprosjekt legges heller ned enn å fortsette med musikere i faste ansettelser.

Skuret ble delt i to

Mye av det samme gjelder nabokonflikten på Nesøya som Dagbladet skriver om (Ti år etter: Nabostriden på Nesøya går mo

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Halvparten av dem som løslates fra norske fengsler har ikke noe sted å bo, men blir løslatt til en sofa hos en kompis, eller til et hospits der folk ruser seg, skriver Jussbuss i dette innlegget.
Advokatbladet 25.09.2023
Advokatene Vebjørn Søndersrød og Tonje H. Skjelbostad i Advokatforeningens etikkutvalg advarer mot flere mulige etiske fallgruver ved advokaters bruk av kunstig intelligens.
Advokatbladet 25.09.2023
For mange mottakere kan begrunnelsen fra Nav være så vanskelig å forstå at man i praksis mister muligheten til å vurdere om det er grunn til å klage, konkluderer Sivilombudet i en fersk rapport.
Advokatbladet 22.09.2023
- Det er nok ikke advokatvirksomheten som har gjort meg rik, sier advokat Odd Gleditsch d.y. På listen har han selskap av tre jurister.
Advokatbladet 22.09.2023
- Førdefjord-saken reiser prinsipielle spørsmål som gjelder lovanvendelsen i fremtidige miljøsaker, og vi hadde ikke reist den hvis vi ikke trodde at vi kom til å vinne, sier Naturvernforbundets leder Truls Gulowsen og leder i Natur og Ungdom,
Advokatbladet 21.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt