AddToAny

Skolevegring ? et mysterium eller et skolepolitisk nederlag?

Som leser og lærer er det lett å være enig i forfatternes utsagn om at skolevegring er et mysterium.
For det er et mysterium at så mange barn og unge, ofte fra ressurssterke hjem, velger å vende ryggen til en skole som er mer opptatt av tilpasset undervisning enn skolen var for bare få generasjoner tilbake.
Men det største mysteriet er kanskje at hvert barn som ikke klarer å gå på skolen, har sin egen helt individuelle historikk. At det ikke finnes løsninger som kan overføres direkte fra ett barn til et annet. Men kanskje finnes det noen spor, eller et mønster, som kan bidra til at både skolen, hjemmet og samfunnet kan hjelpe barna videre?
Eller finnes svaret i det mange oppfatter som en aggressiv skolepolitikk, med skyhøye krav til prestasjoner, der det bare er superlativet best som gjelder, og de fleste har glemt hva dette adjektivet heter i positiv, nemlig god.

Tre hovedgrupper
Forfatterne «samler» skolevegrerne i tre hovedgrupper, men understreker at skolevegring er et paraplybegrep som dekker en lang rekke utfordringer barn og unge møter i skolen. De tre gruppene er barn med diagnoser, barn som sliter med angst og depresjon, og barn som opplever mobbing og et dårlig skoleeller hjemmemiljø. Den
Gå til mediet

Flere saker fra Bedre Skole

Pandemi og lærerstreik har aktualisert konsekvensene av at mange elever mister deler av sin skolegang. Ofte reises da spørsmålet om hva dette gjør med de utsatte elevene.
Bedre Skole 10.11.2022
Når en googler begrepet læringsidentitet, er det denne boka som kommer opp. Begrepet er altså helt nytt, og hva det egentlig betyr, må en bare gjette seg til før en åpner boka.
Bedre Skole 10.11.2022
Merethe Roos, professor i historie ved Universitetet i Sørøst-Norge, gjør noe så spennende og sjeldent som å kombinere ulike undervisningsopplegg i
Bedre Skole 10.11.2022
Skoler som setter i verk helt like tiltak, vil ofte ende opp med helt ulikt resultat. Et forskningsprosjekt satte seg fore å finne ut hvorfor.
Bedre Skole 10.11.2022
Boka til Halvor Bjørnsrud og Sven Nilsen, Tidlig innsats - i en skole for alle?
Bedre Skole 10.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt