I skolen
05.11.2016
Som skole skal vi utdanne dyktige, kompetente folk til vekstnæringene på kysten. I Ytre Namdal ser vi at tett samarbeid med bedriftene gir både nye og mer relevante utdanningstilbud. Det øker rekrutteringen til blå sektor.
Norge har de siste tiårene levd godt på eksport av olje og gass. Nå skal nasjonen finansiere velferden på en ny og bærekraftig måte. De fleste peker på norsk sjømatproduksjon, og ønsker at vi skal høste fem-seks ganger mer fra havet i 2050 enn i dag.
Vi eksporterer allerede 36 millioner sjømatmåltider hver dag. I år sendes omtrent en halv milliard sjømatmåltider bare fra vår region, matregionen Ytre Namdal. Om ti år skal vi passere milliarden, mens Norge samlet vil eksportere over 70 milliarder sjømatmiddager årlig om 35 år. Hver porsjon skal være produsert på bærekraftig vis, ha god kvalitet og være trygg å spise. Til det trengs det dyktige fagfolk på mange områder.
Skole + bedrift = sant
I vårt nærområde, i matregionen Ytre Namdal, samarbeider skolene stadig tettere med næringslivet - og hverandre - nettopp for å sikre nok dyktige arbeidsfolk til en raskt voksende blå næring. Resultatene fra skole-næringsliv-samarbeidet i rekrutteringsprosjektet IPS
Les opprinnelig artikkelVi eksporterer allerede 36 millioner sjømatmåltider hver dag. I år sendes omtrent en halv milliard sjømatmåltider bare fra vår region, matregionen Ytre Namdal. Om ti år skal vi passere milliarden, mens Norge samlet vil eksportere over 70 milliarder sjømatmiddager årlig om 35 år. Hver porsjon skal være produsert på bærekraftig vis, ha god kvalitet og være trygg å spise. Til det trengs det dyktige fagfolk på mange områder.
Skole + bedrift = sant
I vårt nærområde, i matregionen Ytre Namdal, samarbeider skolene stadig tettere med næringslivet - og hverandre - nettopp for å sikre nok dyktige arbeidsfolk til en raskt voksende blå næring. Resultatene fra skole-næringsliv-samarbeidet i rekrutteringsprosjektet IPS