AddToAny

Retningslinjer ute på høring

Retningslinjer ute på høring
Har du meninger om hvordan forskningsetiske retningslinjer for samfunnsfag og humaniora bør være? Da har du muligheten nå.
Forrige uke sendte Den nasjonale forskningsetiske komité for samfunnsvitenskap og humaniora (NESH) et revidert utkast av sine retningslinjer på høring. NESH-leder Elisabeth Staksrud forklarer at behovet for endring har blitt nokså åpenbart i det siste.

- Det er fire år siden forrige revisjon, men i mellomtiden har NESH hatt flere saker, særlig knyttet til samarbeidsprosjekter, hvor vi har opplevd at retningslinjene ikke har vært dekkende eller klare nok. Dernest har vi også fått en ny lov om forskningsetikk, noe som delvis har ledet til en erkjennelse i komiteen om at vi har bidratt til en forvirrende sammen

Les mer

Flere saker fra Forskningsetikk

I dag lanserte De nasjonale forskningsetiske komiteene (FEK) rapporten "Stordata i forskning: store muligheter, store utfordringer". Rapporten ble kommentert av blant andre Bjarne Foss, prorektor for forskning ved NTNU.
Forskningsetikk 15.10.2020
Nytt nummer av magasinet Forskningsetikk. For 30 år siden ble grunnlaget lagt for det som etter hvert har blitt til De nasjonale forskningsetiske komiteene.
Forskningsetikk 15.10.2020
Elin Fugelsnes De nasjonale forskningsetiske komiteene har behandlet flere hundre saker i sin 30-årige virksomhet. I et samfunn med antivitenskapelige holdninger og «hurtigforskning» har jubilanten slett ikke utspilt sin rolle.
Forskningsetikk 13.10.2020
Silje Pileberg Når fienden er et ukjent virus, er det forskerne som må gi oss svar. Vi har spurt sju av dem om utfordringer og prioriteringer i en tid der hvert minutt teller. Når fienden er et ukjent virus, er det forskerne som må gi oss svar.
Forskningsetikk 13.10.2020
Kjerstin Gjengedal Alle vil ha forsking som er open og til å stole på. Men kva gjer vi når nokon tek dette ønsket og brukar det til motsett føremål? Overalt i USA bur det folk med astma og helseproblem.
Forskningsetikk 13.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt