AddToAny

Reisende i trafikkstyring

Selv om ERTMS kommer, forsvinner ikke trafikkstyrerne. Lønsdal stasjon på Saltfjellet er bemannet av Bane Nors nystartede
- Nå er jeg litt lei. Jeg må innrømme det. Det har vært en lang og mørk vinter. Men det blir bedre. Det blir stadig lysere.
Erlend Granlund går med bestemte skritt mot sporveksleren på Lønsdal stasjon. Nok en uke som trafikkstyrer på jernbanestasjonen på Saltfjellet går mot slutten. Snart blir det en uke fri. Hjem til Gratangen. Deretter bærer turen tilbake til den røde stasjonsbygningen. Sånn er turnusen til de som jobber i Bane Nors ressurspool.

15 ansatte
En egen ressurspool for trafikkstyrere har vært diskutert i Bane Nor lenge. Bakgrunnen har vært et ønske om å ha muligheten til å hente inn trafikkstyrere på enkelte stasjoner når det har vært behov for det. Nå er ressurpoolen etablert, og i første omgang er det 15 trafikkstyrere som har valgt å bli en del av denne.
Geir Morten Strømstad, leder for den fleksible ressurspoolen i Bane Nor, understreker at de som har blitt ansatt i poolen, er folk som er forberedt på, og ønsker, å jobbe på det måten poolen er organisert.
- Ansatte i fleksibel ressurspool har en grunnturnus som baserer seg på arbeidsperioder og friperioder med en fordeling på én uke på og én uke av, og de kan bli sendt til stasjoner over hele landet, sier Strømstad.

Langt tidsperspektiv
For selv om trafikkstyringen etter hvert vil bli heldigitalisert, og alle stasjonene på sikt vil bli uten trafikkstyrere, av
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NJF-magasinet

Blomstringen av kirsebærtrærne er en stor begivenhet mange steder i verden. Trærne i Washington blomstret rekordtidlig i år, og en unormalt varm mars måned er forklaringen.
NJF-magasinet 15.04.2024
Orker du ikke trene etter jobb? Hvis du har et fysisk tungt yrke, kan du legge deg på sofaen med god samvittighet, viser ny forskning.
NJF-magasinet 15.04.2024
Regjeringen foreslår å bruke nesten 436 milliarder på jernbanen de neste 12 årene. Snaut halvparten skal brukes på å gjøre jernbanen mer driftssikker.
NJF-magasinet 15.04.2024
Systemene som styrer når og hvor togene skal kjøre, er godt over pensjonsalderen. Innføringen av et nytt signalsystem (ERTMS) har støtt på forsinkelser og uforutsette hindringer, men til sommeren blir første togstrekning heldigitalisert.
NJF-magasinet 15.04.2024
Mohammed Miqdad (34) vokste opp i en ulmende krigssone. Nå handler livet om langt mer enn bare å leve eller dø, men om å fylle dagene med verdi.
NJF-magasinet 15.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt