AddToAny

Regjeringen vil holde polet åpent lenger på lørdager

I Granavolden-erklæringen slår de fire regjeringspartiene fast at de ønsker å la Vinmonopolet være åpent til klokka 16.00 på lørdager, én time lengre enn i dag. Nå vil regjeringen sette dette ut i livet.
Helse- og omsorgsdepartementet har sendt forslaget ut på høring.

LESTE DU DENNE?: Tariffavtale gir deg mer å rutte med i ferien

- Populært blant brukerne

- Mange har møtt stengte dører lørdag klokken 15.00. Vi ønsker å tilrettelegge slik at Vinmonopolet kan velge å holde åpent til klokken 16.00 i stedet. Det tror vi vil være populært blant brukerne, sier folkehelseminister Sylvi Listhaug til vg.no.

- Handlemønsteret har endret seg, folk går senere i butikker på lørdager. Vi vil åpne for en forskyving av åpningstiden på polet, så blir det opp til Vinmonopolet å fastsette åpningstidene i det enkelte utsalg, sier ministeren.

Uheldig, mener HK

Forslaget er ikke populært i HK, som organiserer de ansatte i Vinmonopolet. Forbundet er også høringsinstans i denne saken.

- Vi synes det er veldig trist at folkehelseministeren ikke setter Vinmonopolets alkoholpolitiske ansvar i fokus. Å utvide åpningstiden gir lettere tilgang til vin og brennevin. Det er uheldig med tanke på familier som har utfordringer med alkohol, sier nestleder Christopher Beckham til HK-Nytt.

Han synes det er uforståelig at en statsråd med ansvar for folkehelsen lanserer et slikt forslag.

Vil stoppe forsalget

De ansatte i Vinmonopolet har heller ingen interesse av å skyve på arbeidstiden på lørdager, til klokka 10.00 og fram til klokka 16.00. I dag har mange polutsalg åpent fra klokka 09.00 lørdag morgen, mens loven åpner for åpning klokka 08.30.

- De ansatte ser heller ikke behovet for å endre åpningstidene. De ønsker å ta helg klokka 15.00 for å være sammen med familien, sier Beckham.

Nestlederen peker også på at å flytte åpningstiden til klokka 16.00 vil påføre Vinmonopolet større lønnsutgifter i form av tillegg for ubekvem arbeidstid.

- Vi kommer til å bestride dette, og vil se på muligheter til å stoppe dette, sier Beckham.

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

- Det viktigste er at vi beholder mange rødgrønne kommuner, sier LO-leder Hans Christian Gabrielsen i en kommentar til valgresultatet.
HK-Nytt 10.09.2019
- Det handler om en lønn å leve av og ei arbeidstid å leve med. Dette er krav vi er villige til å streike for.
HK-Nytt 09.09.2019
En liten gjeng samler seg rett innenfor inngangen på Coop Obs på Lillestrøm. Et par stykker står klare med LO-brosjyrer og sjokolade, mens andre har tatt på seg Arbeiderparti-jakkene for anledningen, det er tross alt bare dager igjen til valget.
HK-Nytt 05.09.2019
30. august ble det klart at Tine skal kutte 400 årsverk innen utgangen av 2021. Ifølge NTB vil ingen deler av Tines virksomhet bli skjermet, og ledelsen gir ingen garanti for at meierier ikke kan bli nedlagt.
HK-Nytt 04.09.2019
Elisabeth Sundset har vært HK-tillitsvalgt i 25 år. Nå gjør hun lokalpolitiker av seg.
HK-Nytt 03.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt