AddToAny

Påskefavoritter med en ny vri

Ingen påske uten lam, kylling og egg på menyen. Her får du tre spennende varianter: luksuseggerøre, lammebiff og kylling med byggrisotto.
Påsken er like rundt hjørnet, og for mange betyr det en litt roligere tid. Kanskje er du en av dem som liker å unne deg litt ekstra god mat i ferier og høytider?
Et godt tips er å spare eventuelle søtsaker til etter måltider. Da vil søtsakene påvirke blodsukkeret i litt mindre grad, og siden du nettopp har spist ordentlig mat, vil du som regel bli forsynt litt raskere. Gå deg gjerne også en tur for å få inn litt bevegelse og frisk luft. Det er bra for både hode, kropp og blodsukker.
I dette bladet har vi samlet noen ganske typiske påskeretter, men med en litt ny vri. Kanskje det kan være til inspirasjon til å prøve noe nytt denne påsken. Om du ønsker oppskrifter på blodsukkervennlig kosemat, eller andre retter, finner du det på diabetes.no/kosthold.
God påske!
4 SIDER NAPP UT
Ragnhild Gjevre er klinisk ernæringsfysiolog og kostholds- og organisasjonsrådgiver i Diabetesforbundet.
Lammebiff med urtestekte grønnsaker

Både lam mørbrad og lam flatbiff kan brukes til lammebiff. Urtestekte grønnsaker kan du lage både i stekepannen og i ovnen, og er et smakfullt tilbehør. Varier gjerne med ulike urter.
4 porsjoner 45 minutter

FREMGANGSMÅTE
Skjær f
Gå til mediet

Flere saker fra Diabetes

Jeg har nylig gitt ut boka «Syk eller frisk? Hvordan du kan føle deg frisk, selv om du er kronisk syk» (Gyldendal Akademisk, 2023).
Diabetes 19.09.2023
Gastroparese er ikke uvanlig hos personer med diabetes, men ofte oppdages ikke sykdommen. Personer med diabetes bør si fra til fastlegen hvis de har mageproblemer, sier overlege Trond Geir Jenssen.
Diabetes 01.11.2022
Diabetes 01.11.2022
Høyt blodsukker kan føre til mangel på psoriasin, et peptid som gir naturlig antibakteriell beskyttelse.
Diabetes 01.11.2022
Studier viser at det nye vektreduserende legemiddelet tirzepatide kan være like effektivt som fedmekirurgi.
Diabetes 01.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt