AddToAny

Oslo med hat-trick: Vant Lovstafetten for tredje år på rad

- Stafetten et kroneksempel på at det står meget bra til med rettsstaten når landets jusstudenter frivillig konkurrerer om å frakte lovsamlinger over fjellet midt på natten, sier leder for Lovstafetten Oslo, Helene Bjørgen Fjørtoft.
Fredag gikk startskuddet for den tradisjonsrike lovstafetten, hvor de studenter fra de juridiske fakultetene ved Bergen og Oslo kjempet om å løpe og sykle raskest fra Drammen til Bergen, med lovsamlingen som stafettpinne.

Det var ventet en spennende duell mellom jusstudentene fra Norges to største byer, da de første løperne la av gårde fra elvebyen fredag klokken 11:30.

Fjorten etapper, og drøye tretti timer senere ankom Oslo-laget målstreken, 20 minutter og 22 sekunder før Bergen-laget.

- Vårens vakreste eventyr og jussens aller største «høydare» er både gjennomført og vunnet. Lovstafet

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

For mange mottakere kan begrunnelsen fra Nav være så vanskelig å forstå at man i praksis mister muligheten til å vurdere om det er grunn til å klage, konkluderer Sivilombudet i en fersk rapport.
Advokatbladet 22.09.2023
- Det er nok ikke advokatvirksomheten som har gjort meg rik, sier advokat Odd Gleditsch d.y. På listen har han selskap av tre jurister.
Advokatbladet 22.09.2023
- Førdefjord-saken reiser prinsipielle spørsmål som gjelder lovanvendelsen i fremtidige miljøsaker, og vi hadde ikke reist den hvis vi ikke trodde at vi kom til å vinne, sier Naturvernforbundets leder Truls Gulowsen og leder i Natur og Ungdom,
Advokatbladet 21.09.2023
Advokat Eivind Arntsen har fått med seg en av Norges rikeste investorer og bygget opp LawAI, en tjeneste som ifølge Arntsen kan norsk arbeidsrett, norsk arbeidsmiljølov og alle de sentrale dommene på området.
Advokatbladet 21.09.2023
- Så vidt gjelder jussen om inhabilitet og vennskap synes jeg - rent rettspolitisk - at det skal for mye til for at et vennskap gjør en inhabil.
Advokatbladet 21.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt