AddToAny

Om stressreaksjoner etter vold eller trusler på jobb

Politifolk utsettes tidvis for både vold og trusler. En rekke faktorer spiller inn med tanke på hvordan den som blir utsatt for slikt reagerer, men reaksjonene kan komme senere enn mange tror.
Det kan gjøre at den som er utsatt for noe alvorlig blir stående alene når man egentlig trenger hjelpen som mest.

Det er viktig at mennesker som har blitt utsatt for alvorlige hendelser kjenner til de mest vanlige reaksjonene som kan komme. Dette vil kunne gjøre det enklere å akseptere og prosessere det man kjenner på. Nær familie og kollegaer har også godt av å vite om dette, slik at man kan bistå en annen med å prosessere reaksjonene på en så god måte som mulig.

Uvirkelighet er gjerne en av de første reaksjonene som gjør seg gjeldende etter at man har blitt utsatt for alvorlige trusler eller en voldshendelse. Mange får en sterk følelse av tomhet, og det er vanskelig å ta inn over seg hva det er som

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Det pågår en rettsutvikling knyttet til straffereaksjoner for egen bruk og besittelse av narkotika. Riksadvokatembetet og Politidirektoratet samarbeider om å endre praksis i politiet og påtalemyndigheten.
Politiforum 19.08.2022
«We own this city» er en drøy - og sann - historie om politikorrupsjon i Baltimore.
Politiforum 18.08.2022
PF-leder Unn-Alma Skatvold roper varsku om at politiets grunnbemanning er for lav til å stå i kriser over tid. - Vi bruker mer og mer overtid, men det som er nytt nå er at folk ikke orker å ta mer overtid, sier hun.
Politiforum 17.08.2022
Politiets IKT-tjenester (PIT) blir til Politiets IT-enhet (PIT). - Markerer endringer og ny retning, sier IT-direktøren.
Politiforum 15.08.2022
Fra i dag bytter Politiets IKT-tjenester (PIT) navn til Politiets IT-enhet.
Politiforum 15.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt