AddToAny

OL ingen frelse for Rios arbeidere

OL ingen frelse for Rios arbeidere
I et land preget av korrupsjonsskandaler, økonomisk krise og et politisk spill om makten som savner motstykke, er OL-forberedelsene et aldri så lite lysglimt. I kjølvannet venter arbeidsledigheten.
RIO DE JANEIRO: Med tre måneder igjen til åpningsseremonien den 5. august, er mesteparten av anleggene på plass, og det uten at det er rapportert noen vesentlige budsjettoverskridelser.

- Vi er 95 prosent ferdig med alle anleggene. Det som gjenstår er tennisanlegget og velodromen som begge skal være klare i løpet av mai, sier prosjektdirektør i Rio 2016 Roberto Ainbinder i forbindelse med en omvisning i OL-parken i april.Bygg ikke enig

Det er en konklusjon Antonio Alfredo da Silva Laeder i Sintraconst-Rio, fagforbundet for bygningsarbeidere, ikke stiller seg helt bak.

- Omtrent 20 prosent av arbeidet gjenstår på begge anleggene, hevder han, og forteller at deler av forsinkelsen på tennisanlegget skyldes at omtrent 300 personer mistet jobben rett for jul. De ble sagt opp på dagen av det konsortiet som er ansvarlig for byggearbeidene i OL-parken. Konsortiet skyldt
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Magasinet for fagorganiserte

Alle industriarbeidere får minst 7 kroner mer i timen, og lavtlønte 3,50 i tillegg etter at Fellesforbundet og Norsk Industri ble enige. Ramma for oppgjøret er 5,2 prosent.
Det er flott at Hongkong-konvensjonen endelig er vedtatt, mener Fellesforbundets Mohammad Afzal: - Men nå gjelder det å følge med på at den blir fulgt opp.
- Det er opp til oss lokalt å sørge for at lønnsoppgjøret ender med et godt resultat, sier klubbleder Stian Sagvold på Aker Solutions Verdal.
Operatører i industrien skal lett kunne ta spesialsydde moduler som øker kompetansen. Staten blir med på spleiselaget.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt