Baker og Konditor
13.04.2018
Snart blir det lovpålagt å redusere innholdet av akrylamid i mat og drikke.
I NOVEMBER i fjor vedtok EU en ny forordning om reduserende tiltak og referanseverdier for å få ned nivåene av akrylamid i næringsmidler. Forordningen er EØS-relevant, noe som betyr at den også vil bli innført i Norge.
- Vi vet ikke nøyaktig når, men det skjer nok innen første halvår i år. Nå er vi inne i en overgangsperiode, der vi jobber med å få på plass en egen norsk forskrift som sier at denne loven også gjelder i Norge, forteller seniorrådgiver i Mattilsynet, An-Katrin Eikefjord.
Det etableres samtidig referanseverdier som mål på om ti
Gå til mediet- Vi vet ikke nøyaktig når, men det skjer nok innen første halvår i år. Nå er vi inne i en overgangsperiode, der vi jobber med å få på plass en egen norsk forskrift som sier at denne loven også gjelder i Norge, forteller seniorrådgiver i Mattilsynet, An-Katrin Eikefjord.
Det etableres samtidig referanseverdier som mål på om ti