NNN-arbeideren
15.03.2019
Nortura har en kontinuerlig omstillingsprosess på gang. Nå samles kjøttdeigproduksjonen i anlegget på Malvik.
- De smarteste går ikke inn i politikken, men er lure nok til å holde seg unna! Gutta på teknisk avdeling hos Nortura Egersund mener en del om mye.
Ryktet forteller
Drosja til Grand Hotell i Egersund er forsinket. Ute regner det som det bare kan på Vestlandet. Den norske regnkysten. To spanske arbeidsinnvandrere står ved siden av meg i slitent arbeidsantrekk. Jeg aner ikke hvor de skal, men de tar bilen før meg. Jeg skal om lag fire kilometer av gårde til Tengsareidveien 7 et stort industriområde. Her ligger nemlig Nortura Egersund, bedriften som slakter og skjærer storfekjøtt. Og foredler kjøttdeig. Enn så lenge. For ryktene går om at kanskje kjøttdeigproduksjonen forsvinner med tid og stunder. Den som lever får se. Og mandag 11. mars klokka 11.00, 4 dager seinere, kom beskjeden: Kjøttdeigavdelingen skal flyttes til Malvik.
-
Klubbleder
- Drikker du kaffi?
Det er Per Henning Hovland som spør, NNNs klubbleder på Nortura. Den utdannede bilskadereparatøren har jobbet her siden 2001. På teknisk avdeling der han vedlikeholder maskiner og utstyr sammen med sju andre. Klubbleder har han vært i snart to år. Før han begynte på Nortura hadde han aldri vært fagorganisert. Jobben som klubbleder bruker han den tida han trenger på, men har ingen konkret avtale med ledelsen om tidsbruken. Kontakten med medlemmene pleier han når han rusler rundt i produksjonen.
- Ja, takk, svarer jeg.
For det er klart jeg drikker kaffi. Alle journalister gjør vel det, tenker jeg, men lager ingen unødig diskusjon av det. Vi sitter nede i verkstedet som er fullt av ulike redskaper og mange dataskjermer.
Anlegget blomstret
En gang lå kjøttfabrikken ved siden av Meieriet inne i sentrum av Egersund. I august 1981 flyttet de til Tengsareidv
Les opprinnelig artikkelRyktet forteller
Drosja til Grand Hotell i Egersund er forsinket. Ute regner det som det bare kan på Vestlandet. Den norske regnkysten. To spanske arbeidsinnvandrere står ved siden av meg i slitent arbeidsantrekk. Jeg aner ikke hvor de skal, men de tar bilen før meg. Jeg skal om lag fire kilometer av gårde til Tengsareidveien 7 et stort industriområde. Her ligger nemlig Nortura Egersund, bedriften som slakter og skjærer storfekjøtt. Og foredler kjøttdeig. Enn så lenge. For ryktene går om at kanskje kjøttdeigproduksjonen forsvinner med tid og stunder. Den som lever får se. Og mandag 11. mars klokka 11.00, 4 dager seinere, kom beskjeden: Kjøttdeigavdelingen skal flyttes til Malvik.
-
Klubbleder
- Drikker du kaffi?
Det er Per Henning Hovland som spør, NNNs klubbleder på Nortura. Den utdannede bilskadereparatøren har jobbet her siden 2001. På teknisk avdeling der han vedlikeholder maskiner og utstyr sammen med sju andre. Klubbleder har han vært i snart to år. Før han begynte på Nortura hadde han aldri vært fagorganisert. Jobben som klubbleder bruker han den tida han trenger på, men har ingen konkret avtale med ledelsen om tidsbruken. Kontakten med medlemmene pleier han når han rusler rundt i produksjonen.
- Ja, takk, svarer jeg.
For det er klart jeg drikker kaffi. Alle journalister gjør vel det, tenker jeg, men lager ingen unødig diskusjon av det. Vi sitter nede i verkstedet som er fullt av ulike redskaper og mange dataskjermer.
Anlegget blomstret
En gang lå kjøttfabrikken ved siden av Meieriet inne i sentrum av Egersund. I august 1981 flyttet de til Tengsareidv