AddToAny

Navn på over 3000 politiansatte utlevert: - Jeg blir forbannet når noen setter sikkerheten til mine kolleger i fare

Politiansatte som har fått navnet sitt utlevert mener Justisdepartementet setter sikkerheten til politiansatte på spill. POD har bedt politidistriktene gjennomføre en risikovurdering, knyttet til utleveringen.
Onsdag fortalte Politiforum at Justisdepartementet hadde utlevert en liste med fullt navn og ansattnummer på over 3000 politifolk, alle medlemmer av Norsk narkotikapolitiforening (NNPF), til en privatperson.

Politiforum har i etterkant også blitt gjort kjent med at listen samtidig ble utlevert til minst en annen person.

Politidirektoratet (POD) hadde først avslått å gi innsyn i disse opplysningene, begrunnet blant annet med at dette ville gi opplysninger om «hvilke personer som jobbet mot organisert og alvorlig kriminalitet, herunder narkotikakriminalitet, og at det ville kunne medføre at kriminelle kan iverksette tiltak både generelt og mot enkeltpersoner i politiet som gjør politiets arbeid mot slik kriminalitet mindre effektivt».

Avslaget ble klaget inn til Justisdepartementet, som overprøvde POD, og utleverte listen. POD opplyser til Politiforum at de ikke ble informert om at listen med navn ble frigitt.

Flere politifolk som har fått navnet sitt utlevert, reagerer kraftig på dette. De stiller spørsmål ved om Justisdepartementet vet hva de har gjort, med tanke på at politifolk som jobber opp mot tunge kriminelle miljøer og med vilje holder en lav profil, nå får navnet sitt utlevert.

- Jeg blir forbannet når noen setter sikkerheten til mine kolleger i fare, sier en politiansatt, som har navnet sitt på listen.

- Når noen gjør et kredittsøk om meg må jeg få vite om det. Men jeg får ikke vite at Justisdepartementet, min arbeidsgiver, har gitt ut navnet mitt. Det er mange årsaker til at vi ikke vil ha ut navnet vårt i offentligheten. Folk er ansatt i PST og jobber undercover. De vil ikke at andre skal vite at de er politi, sier hun.

- Dette handler om sikkerhet

Politikvinnen forstår ikke at Justisdepartementet ikke har lyttet til PODs vurdering i saken.

- Jeg

Les mer

Flere saker fra Politiforum

For oss som arbeidar med straffesaker, har det openbart negative konsekvensar at flinke PHS-utdanna etterforskarar og politileiarar blir tvungne til å gå av med pensjon når dei er på topp med mykje opparbeidd erfaring,
Politiforum 28.01.2022
Politidirektoratet skal foreta en revisjon av politiets gradssystem. Det vil innebære at avsnittsledere kan bli en gripbar ressurs, og vil skape forutsigbarhet om særalder, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.
Politiforum 28.01.2022
- Svært motiverende å holde i tematikk som hører hjemme på verdens dagsorden, sier Jon Christian Møller.
Politiforum 27.01.2022
Flere store hendelser preget politi-året 2021. Politidirektør Benedicte Bjørnland oppsummerer fire av dem: Gjerdrum-skredet, hendelsene på Kongsberg og Bislett og koronapandemien.
Politiforum 27.01.2022
Søknadsfrist: Arbeidsoppgaver Som avdelingsdirektør har du resultat-, personal- og budsjettansvar for egen avdeling. Avdelingen har ansvaret for både det operasjonelle og strategiske kontraterrorarbeidet i Norge.
Politiforum 27.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt