AddToAny

Mulig teambuilding i nytt universitetsbygg

Odontologisk fakultet ved Universitetet i Oslo planlegger nytt undervisningsbygg, og leder for Tannhelsesekretærenes Forbund (ThsF), Gerd Bang-Johansen, ønsker plass til sekretærene sammen med tannleger og tannpleiere. Universitetsledelsen er ikke avvisende.
Bang-Johansen sier at det nye fakultetsbygget kan være en god anledning til å samle utdanningen av alle yrkesgruppene i tannhelseteamet og viser til Danmark, der tannleger, tannpleiere og tannhelsesekretærer utdannes som et tannhelseteam, på Universitetet i Århus.

Tilbake til fakultetet

Videregående skole opplever stort frafall fra utdanningen, og forbundet ønsker ifølge Bang-Johansen derfor utdanningen tilbake til fakultetet. Før Reform 94 var utdanningen av tannhelsesekretærene på fakultetet og i et fellesskap med de andre faggruppene i tannhelseteamet.

- Tannhelsesekretærene som utdannet seg på fakultetet er attraktive, og de fleste har blitt i yrket gjennom hele arbeidslivet. Det er kostbart for samfunnet å utdanne mange som ikke blir i yrket, og vi opplever at fagmiljøene ønsker seg en bredere kompetanse enn hva videregåen

Flere saker fra Tannhelsesektretæren

Vi burde vært ferdig snakket om saken, men fremdeles er det dessverre nødvendig å rette oppmerksomheten mot uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering i arbeidslivet.
Tenk deg at du går inn døra på jobb og det første du kjenner på er utrygghet. Hva gjør det med deg som fagperson? Og hvordan kan det påvirke pasientene?
Nå skal tariffavtalene digitaliseres og samles i Lovdata.
I 2024 er det igjen klart for landsmøte i Parat, denne gang i arktiske omgivelser. Hovedstyret har bestemt at neste års landsmøte går av stabelen i Tromsø 13. og 14. november.
Språk er ofte nøkkelen til å lykkes i arbeidslivet når man kommer til et nytt land. Sammen med organisasjonen Caritas bidrar Parat i et prosjekt for norskopplæring for arbeidsinnvandrere. Målet med prosjektet er å jobbe mot utenforskap, og for et mer inkluderende arbeidsliv.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt