I Bondebladet sist uke, meldte Nortura på deres egne organisasjonssider at dekningsgraden på gris er 86 prosent (for uke 44). Dermed mangler det 14 prosent gris i det norske markedet, til tross for store mengder gris på reguleringslagrene.
Fra underskudd til overskuddI totalmarkedet ventet Nortura, per september, et lite underskudd på gris, tilsvarende 800 tonn i 2020. I tillegg er det nærmere 2 000 tonn gris på reguleringslager. Men før helgen varslet Norturas totalmarkedsdirektør Ole Nikolai Skulberg for kjøtt og egg at det nå går mot overskudd i svinemarkedet i det nye år.
- Det er ikke underdekning i totalmarkedet. Snarere går vi mot overproduksjon av gris fra nyttår. Og det vil være et samlet overskudd for 2020, sier Skulberg til Bondebladet.
Han ville ikke fredag, da Bondebladet gikk i trykken, spesifisere hvor stort overskudd det kan være snakk om. Ei heller hvilke konsekvenser dette overskuddet kan få for landets svinebønder i tida