NNN-arbeideren
25.10.2019
Den varme havregrøten med sukker og kanel smelter i munnen, Go'morgen yoghurten i kantina glir ned med kaffen. Per Arne Isaksen (58), leder for NNN-Klubben TINE Meieriet Tunga, er ikke sulten. Han er mer opptatt av de ansattes ve og vel.
Det er en trend at nordmenn flest drikker mindre melk og spiser mindre melkeprodukter. Dette har TINE merket, konsernsjefen har varslet kraftige kutt og ledelsen har sendt ut blodferske lederprinsipper som alle lederne i selskapet skal følge. Visjonen er at «TINE fram mot 2025 skal bidra til det gode liv. Enten du er bonde på gården, ku på enga eller hjemme ved frokostbordet».
Press på ansatte
Meierisjef Øyvind Hatletveit, som kom fra jobben som bryggerisjef på E.C. Dahls og er organisert i LO gjennom FLT, forteller oss at han leser prinsippene hver eneste dag og er stolt av å jobbe i TINE. I et av kulepunktene som konsernsjefen har sendt står det klart og tydelig
«vi må klare å tjene mer penger enn vi gjør i dag. Økte kostnader spiser overskuddet vårt og dette begrenser mulighetsrommet vi har». Videre heter det at de skal «finne bedre og mer effektive måter å gjøre ting på hver eneste dag, for å holde tritt med konkurransen i markedet». Ingen tvil om at dette også legger press på de ansatte i bedriften.
Nærmere kua
NNN-tillitsvalgte Isaksen har jobbet i meieriet siden 2008, etter først å ha startet sin yrkeskarriere på Nidar sjokoladefabrikk.
- Jeg pleier å si at jeg fly
Les opprinnelig artikkelPress på ansatte
Meierisjef Øyvind Hatletveit, som kom fra jobben som bryggerisjef på E.C. Dahls og er organisert i LO gjennom FLT, forteller oss at han leser prinsippene hver eneste dag og er stolt av å jobbe i TINE. I et av kulepunktene som konsernsjefen har sendt står det klart og tydelig
«vi må klare å tjene mer penger enn vi gjør i dag. Økte kostnader spiser overskuddet vårt og dette begrenser mulighetsrommet vi har». Videre heter det at de skal «finne bedre og mer effektive måter å gjøre ting på hver eneste dag, for å holde tritt med konkurransen i markedet». Ingen tvil om at dette også legger press på de ansatte i bedriften.
Nærmere kua
NNN-tillitsvalgte Isaksen har jobbet i meieriet siden 2008, etter først å ha startet sin yrkeskarriere på Nidar sjokoladefabrikk.
- Jeg pleier å si at jeg fly