AddToAny

Morgenstund med melk på Tunga

Den varme havregrøten med sukker og kanel smelter i munnen, Go'morgen yoghurten i kantina glir ned med kaffen. Per Arne Isaksen (58), leder for NNN-Klubben TINE Meieriet Tunga, er ikke sulten. Han er mer opptatt av de ansattes ve og vel.
Det er en trend at nordmenn flest drikker mindre melk og spiser mindre melkeprodukter. Dette har TINE merket, konsernsjefen har varslet kraftige kutt og ledelsen har sendt ut blodferske lederprinsipper som alle lederne i selskapet skal følge. Visjonen er at «TINE fram mot 2025 skal bidra til det gode liv. Enten du er bonde på gården, ku på enga eller hjemme ved frokostbordet».

Press på ansatte
Meierisjef Øyvind Hatletveit, som kom fra jobben som bryggerisjef på E.C. Dahls og er organisert i LO gjennom FLT, forteller oss at han leser prinsippene hver eneste dag og er stolt av å jobbe i TINE. I et av kulepunktene som konsernsjefen har sendt står det klart og tydelig
«vi må klare å tjene mer penger enn vi gjør i dag. Økte kostnader spiser overskuddet vårt og dette begrenser mulighetsrommet vi har». Videre heter det at de skal «finne bedre og mer effektive måter å gjøre ting på hver eneste dag, for å holde tritt med konkurransen i markedet». Ingen tvil om at dette også legger press på de ansatte i bedriften.

Nærmere kua
NNN-tillitsvalgte Isaksen har jobbet i meieriet siden 2008, etter først å ha startet sin yrkeskarriere på Nidar sjokoladefabrikk.
- Jeg pleier å si at jeg fly
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

Ivar Gaasland vil at utvalget av matvarer og næringsmidler i Norge skal være så variert som mulig og så billig som mulig for dem som skal sette premissene: Forbrukerne.
NNN-arbeideren 29.05.2020
Vi trenger ikke storfekjøtt fra Latin-Amerika og franske oster. Mer norskprodusert mat og drikke gir både arbeidsplasser og beskyttelse mot nye kriser, mener Anne Berit Aker Hansen.
NNN-arbeideren 29.05.2020
Etter 20 år i matbransjen ble jeg for 15 år siden overbevist av den daværende og legendariske forbundsleder Torbjørn Dahl om at det var lurt å melde meg inn i NNN.
NNN-arbeideren 29.05.2020
NNN-arbeideren 29.05.2020
Potetrett som passer til de fleste kjøttretter.
NNN-arbeideren 29.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt