BUSKAP
12.12.2016
Ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap avsluttet vi i 2015 et prosjekt der vi så på sammenhengene mellom produksjon, ytelse, bruk av fôr- og
...arealressurser og utslipp av klimagasser i melke- og kjøttproduksjonen i fire scenarioer for tidsspennet fra 2012 og fram mot 2030. Vi har presentert mange resultater fra dette prosjektet i tidligere utgaver av Buskap (nummer 6 i 2014, nummer 4 og 8 i 2015). I denne artikkelen skal vi basert på nye beregninger fokusere på spørsmålet om hvorvidt en høyintensiv, spesialisert melkeproduksjon, kombinert med en stor økning i antall ammekyr for å dekke markedsbehovet for storfekjøtt, kommer bedre ut klimamessig enn et alternativ med lavere melkeytelse/flere melkekyr og dermed mer kjøtt fra melkebrukene.
Forutsetninger for beregningene
Forutsetningene for de ulike scenarioene (A, B, C og D) som inngikk i beregningene er beskrevet i de tre tidligere artiklene i Buskap. Vi går derfor ik
Gå til medietForutsetninger for beregningene
Forutsetningene for de ulike scenarioene (A, B, C og D) som inngikk i beregningene er beskrevet i de tre tidligere artiklene i Buskap. Vi går derfor ik