AddToAny

MED TVERRFAGLIGHET SOM BASIS

MED TVERRFAGLIGHET SOM BASIS
Tverrfaglig samarbeid ser enkelt ut på papiret. I en ideell verden betrakter helsepersonell pasienten som noe mer enn bare en kroppsdel eller en sykdom. Hele pasienten, med sine psykiske og fysiske utfordringer og styrker er i fokus. Der samarbeider helsepersonell på tvers av fagområder og yrkesstatus.
... De jobber sammen for å finne ut hva som er den beste behandlingen for nettopp den pasienten de har foran seg. I en ideell verden. I virkeligheten er tverrfaglig samarbeid ofte vanskelig å få til, enten fordi det mangles kunnskap, tid, midler eller vilje. På Komplett Arena i Sandefjord ligger et helsesenter som virkelig tar tverrfaglig samarbeid på alvor. På den private klinikken e2Helse jobber flere yrkesgrupper tett på hverandre. Under samme tak finner man lege, sykepleier, kiropraktor, fysioterapeut, ernæringsfysiolog, personlig trener og helsesekretær. I utgangspunktet var det en ren helseklinikk, men da de ble godkjent bedriftshelsetjeneste av arbeidstilsynet, utvidet de med HR-rådgiver, HMS-rådgiver og yrkeshygieniker. Klientene er både privatpersoner, offentlige instanser og bedrifter.
- Her har vi åpen dør, og henter hverandre når vi trenger hverandres kompetanse, sier Amelia Corrie Gibson fornøyd. Hun er en av fysioterapeutene som har arbeidsplassen sin i fellesskapet. Hun er opptatt av å finne løsninger til beste for sine pasienter, og samarbeider også ut av huset når det er det beste alternativet. Det har ført til at hun blant annet har funnet ut at fotterapeuten og fysioterapeuten i flere tilfeller er naturlige samarbeidspartnere.
Ved siden av jobb, er Amelia også i ferd med å fullføre en mastergrad i helsefremmende arbeid, noe som dreier seg om helse og tverrfaglighet på samfunnsnivå.
- Alt henger sammen. Tverrfaglighet på struktur- og systemnivå er også viktig for å fremme folkehelsen, sier hun.

Ikke redd for å tenke nytt
Allerede når Amelia presenterer seg med etternavnene Corrie og Gibson, aner vi at vi har å gjøre med en som har med seg impulser fra flere steder i verden.
- Jeg er halvt amerikansk og gift med en skotte, forklarer Amelia. Hun forteller at hun vokste opp i både Norge, USA og Midt-Østen, og senere studerte i Skottland, og har dermed en internasjonal bakgrunn. Hun er vant til å reise, vant til å oppleve nye ting, og er ikke redd for nye tanker.
- At jeg ble akkurat fysioterapeut, var ikke for å realisere en livslang drøm. Det var nok litt tilfeldig. Moren min gikk til fysioterapeut, og var fornøyd med behandlingen. Terapeuten fortalte hvordan yrket var, og jeg tenkte at det kunne jeg søke på, siden jeg alltid hadde vært interessert i ting som hadde med kroppen å gjøre, smiler Amelia.
Hun fullførte studiene i Edinburgh, og var ferdig utdannet i 2003. Sine første jobber hadde hun i Skottland.
- Min første jobb var på sykehus, og siden jeg
Gå til mediet

Flere saker fra Fotterapeuten

Etter et dypdykk i Fotterapeutforbundets historie, dukker det opp en sang fra tiden da forbundet het Norske Fotterapeuters Forbund (NFF), derfor kalt NFF-sangen. Nå kan den jo omdøpes til FTF-sangen. Melodien går på den kjente OL-floka fra OL på Lillehammer i 1994.
Fotterapeuten 15.06.2022
Fagkongressen 2022 finner sted på Thon Hotell Oslo Airport 16.-18. september! Da skal vi også feire Fotterapeutforbundets 70 årsjubileum!
Fotterapeuten 15.06.2022
Thorsen Biovital AS har tatt inn et nytt produkt fra Kerasan. Kerasan Cream Gel er ideell til intensiv punkt-behandling av ekstrem hard hud, nedgrodde negler og ved mykgjøring av neglefalsen.
Fotterapeuten 15.06.2022
Ifølge fungerende avdelingsdirektør Thorstein Ouren i Helsedirektoratet er det viktig at pasienten informeres om hvilke muligheter og begrensninger digitale lege- og hudlegetjenester gir.
Fotterapeuten 15.06.2022
Siden Fotterapeutforbundet ble stiftet i mars 1952, under navnet Norsk Fotpleierforbund, har 21 ulike styreledere sittet ved roret. Fotterapeuten har tatt en prat med Mona Sevlejordet, som satt der ved millenniumskiftet sammen med dagens «kaptein» Inger M. Paulsen.
Fotterapeuten 15.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt