AddToAny

MED TVERRFAGLIGHET SOM BASIS

MED TVERRFAGLIGHET SOM BASIS
Tverrfaglig samarbeid ser enkelt ut på papiret. I en ideell verden betrakter helsepersonell pasienten som noe mer enn bare en kroppsdel eller en sykdom. Hele pasienten, med sine psykiske og fysiske utfordringer og styrker er i fokus. Der samarbeider helsepersonell på tvers av fagområder og yrkesstatus.
... De jobber sammen for å finne ut hva som er den beste behandlingen for nettopp den pasienten de har foran seg. I en ideell verden. I virkeligheten er tverrfaglig samarbeid ofte vanskelig å få til, enten fordi det mangles kunnskap, tid, midler eller vilje. På Komplett Arena i Sandefjord ligger et helsesenter som virkelig tar tverrfaglig samarbeid på alvor. På den private klinikken e2Helse jobber flere yrkesgrupper tett på hverandre. Under samme tak finner man lege, sykepleier, kiropraktor, fysioterapeut, ernæringsfysiolog, personlig trener og helsesekretær. I utgangspunktet var det en ren helseklinikk, men da de ble godkjent bedriftshelsetjeneste av arbeidstilsynet, utvidet de med HR-rådgiver, HMS-rådgiver og yrkeshygieniker. Klientene er både privatpersoner, offentlige instanser og bedrifter.
- Her har vi åpen dør, og henter hverandre når vi trenger hverandres kompetanse, sier Amelia Corrie Gibson fornøyd. Hun er en av fysioterapeutene som har arbeidsplassen sin i fellesskapet. Hun er opptatt av å finne løsninger til beste for sine pasienter, og samarbeider også ut av huset når det er det beste alternativet. Det har ført til at hun blant annet har funnet ut at fotterapeuten og fysioterapeuten i flere tilfeller er naturlige samarbeidspartnere.
Ved siden av jobb, er Amelia også i ferd med å fullføre en mastergrad i helsefremmende arbeid, noe som dreier seg om helse og tverrfaglighet på samfunnsnivå.
- Alt henger sammen. Tverrfaglighet på struktur- og systemnivå er også viktig for å fremme folkehelsen, sier hun.

Ikke redd for å tenke nytt
Allerede når Amelia presenterer seg med etternavnene Corrie og Gibson, aner vi at vi har å gjøre med en som har med seg impulser fra flere steder i verden.
- Jeg er halvt amerikansk og gift med en skotte, forklarer Amelia. Hun forteller at hun vokste opp i både Norge, USA og Midt-Østen, og senere studerte i Skottland, og har dermed en internasjonal bakgrunn. Hun er vant til å reise, vant til å oppleve nye ting, og er ikke redd for nye tanker.
- At jeg ble akkurat fysioterapeut, var ikke for å realisere en livslang drøm. Det var nok litt tilfeldig. Moren min gikk til fysioterapeut, og var fornøyd med behandlingen. Terapeuten fortalte hvordan yrket var, og jeg tenkte at det kunne jeg søke på, siden jeg alltid hadde vært interessert i ting som hadde med kroppen å gjøre, smiler Amelia.
Hun fullførte studiene i Edinburgh, og var ferdig utdannet i 2003. Sine første jobber hadde hun i Skottland.
- Min første jobb var på sykehus, og siden jeg
Gå til mediet

Flere saker fra Fotterapeuten

HMS-utfordringer for medlemmer i fem forbund.
Fotterapeuten 17.12.2021
Fagforbundet representerer mange yrkesgrupper som jobber mye alene. I for eksempel hjemmetjenesten og NAV kan de ansatte da raskt komme opp i farlige eller truende situasjoner.
Fotterapeuten 17.12.2021
- Det er kjempeviktig at vi er flinkere til å snakke sammen. At vi har fått Janne, som er fotterapeut, på huset, har gitt oss en helt annen plattform for å diskutere. Det blir ikke helt det samme å ringe en fotterapeut et annet sted, påpeker ortopediingeniør Jørund Fjærbu.
Fotterapeuten 17.12.2021
Endelig var det fagkongress igjen! Det var det mange, både deltakere, arrangør, hotell, foredragsholdere og underholdere, som uttrykte glede over da årets fagkongress for fotterapeuter gikk av stabelen i 17.-19. september.
Fotterapeuten 17.12.2021
For å tilfredsstille fremtidens krav og standarder til desinfeksjon, så har både serviettene og sprayen kommet i en forbedret formulering. Den nye formuleringen gir bedre og raskere effekt.
Fotterapeuten 17.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt